NRK Meny
Normal

Moss FK er på kanten av stupet

Klubben trenger 7,5 millioner for å overleve, nå ber styreleder Geir Henæs om økonomisk hjelp.

Moss FK - KFUM Oslo

Kråkevingen har støttet Moss FK i mange år. Nå kan det snart være slutt.

Foto: Joakim Bekkåsen

Moss Fotballklubb har lenge slitt med økonomiske problemer. Nå har det gått så langt at klubbens eksistens står på spill.

– Vi sliter med økonomien, det er ikke til å stikke under en stol. Vi har pådratt oss gjeld på 5,5 millioner og det er vanskelig å drive når inntektene svikter, sier styreleder i Moss FK, Geir Henæs.

Les også: Moss fem millioner i minus

For å kvitte seg med all gjeld og sikre drift ut 2011-sesongen trenger klubben 7,5 millioner kroner. Ifølge Henæs er det den kortsiktige gjelden som er viktigst for klubben å kvitte seg med.

– Vi må ikke ha inn 7,5 millioner med en gang, for vi har avtaler på nedbetaling. Men en del kortsiktig gjeld er det som dreper klubben, det er de faktiske forhold, sier han.

Ber om hjelp

Den tidligere storklubben rykket i fjor ned fra 1. divisjon. Svake sportslige resultater i innledningen av årets sesong har sørget for at Moss nå sliter på landets tredje høyeste nivå.

– Vi har sagt at så langt det lar seg gjøre, så skal vi skjerme den sportslige satsningen. Vi har ikke de beste sportslige resultatene og det har ikke gjort saken noe bedre, for vi hadde ambisjoner om å ligge blant de beste.

Les også:

Henæs erkjenner at de store sportslige og ikke minst økonomsike utfordingene har sørget for at Moss Fotballklubb nå står på kanten av stupet.

– I verste fall så står klubbens eksistens på spill, men det er jo det vi vil unngå. Går vi konkurs så er klubben historie, og det er derfor vi strekker hendene i været og ber om hjelp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa
  • Mistenkelig røyk på Jelnes

    Sarpsborg brannvesen rykker ut på kontroll av mistenkelig røykutvikling på Jelsnes.