NRK Meny
Normal

Mishandlet ektefellen i 13 år

En mann i midten av 40-årene er i Heggen og Frøland tingrett dømt til fengsel i to år og ni måneder for vold mot ektefellen og to barn.

Heggen og Frøland tingrett

En mann er dømt for å ha utsatt ektefellen for vold gjennom en periode på mer enn 13 år.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

I retten kunne ektefellen fortelle om voldsbruk av varierende grad fra slutten av 1998 fram til våren 2012. For ti års tid siden endte hun på legevakten som følge av volden, og da dro hun på krisesenter. Etter dette var ting bra et års tid.

I april 2012 fant den mest alvorlige episoden sted. Da prøvde ha å slå hodet hennes i veggen og han sparket henne i ryggen mens hun satt på gulvet. Etter dette er ekteparet blitt skilt.

Vold mot to døtre

Mannen er også dømt for å ha utøvd vold mot to døtre. I tillegg har de og et barn til stadig vært vitne til at faren utøvde vold mot moren.

Da rettssaken mot mannen ble behandlet av Heggen og Frøland tingrett i forrige uke erklærte mannen seg ikke skyldig etter tiltalen. Mannens forsvarer ba om at saken ble utsatt inntil det forelå en rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen. Retten avviste denne begjæringen.

Aktor la ned påstand om fengsel i tre år for mannen, mens bistandsadvokaten la ned påstand om at mannen måtte betale erstatning til ektefellen og to av barna.

Hjemmet skal være et trygt sted

Tingretten la vekt på at voldsbruken pågikk over en lang periode og at den skjedde i familiens hjem, et sted ikke minst barna skal føle seg trygge. Retten slår fast at barna har vokst opp i et skrekkregime.

Etter en samlet vurdering har tingretten kommet fram til at mannen skal dømmes til fengsel i to år og ni måneder.

I tillegg er han dømt til å betale 70.000 kroner i oppreisningserstatning til sin tidligere ektefelle og til de to døtrene som ble utsatt for vold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Deler av Østfoldbanen stengt

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.