Normal

Mener overskuddet må gå til helse

Fagforbundet i Fredrikstad mener kommunen må bruke overskuddet fra 2013 på helse og velferdstjenester.

På sykehjem

Fagforbundet i Fredrikstad mener overskuddet fra kommunens budsjett i 2013 må gå til helse og velferd.

Foto: colourbox.com / colourbox.com

Kommunen klarte etter omfattende budsjettinnstramninger i fjor høst å snu det som så ut til å bli store minustall, til et overskudd i millionklassen.

Det var i stor grad helse og omsorgstjenestene som fikk de tøffeste kuttene, og nå ønskes det at de skal få noe tilbake for strevet.

– Jeg mener at det bør sees inn i seksjon for helse og velferd, sier hovedtillitsvalgt for fagforbundet i Fredrikstad Grete Kværnå.

Det var i stor grad sykehjemmene og andre omsorgstjenester som merket at pengekrana ble skrudd igjen. Derfor mener Kværna at overskuddet fra kommunens budsjett i 2013 må komme tilbake.

– I høst har den sektoren spart og vært utrolig flinke, de har stått på 110 prosent. Jeg ønsker da at noe skal komme tilbake til den seksjonen på grunn av at vi har fortsatt mye penger å spare, sier hun.

Rådmann i Fredrikstad Lasse Hansen kan ikke gi mer penger til helse og velferd.

Men de kan ikke forvente å få noe ekstra på årets budsjett, sier rådmann Lasse Hansen.

– Nå er det ikke så mye penger å hente som noen kanskje tror. Vi skal selvfølgelig sørge for at folk får lovpålagte tjenester og medisinsk forsvarlig behandling. Men å øke driftsnivået vesentlig er det ikke rom for, sier han.

Det forstår sykepleierforbundet i Fredrikstad lite av. Rita Standal jobber tett på sykepleiere som virkelig kjenner konsekvensene av pengemangel.

– Ansatte innenfor helse og velferd, der kranene ble skrudd igjen, har betalt for det. Vi ser et sykefravær som øker og vi ser ansatte som er utrolig slitne, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Uvisst om akuttmottak utvides

  Det er fremdeles uvisst om Sykehuset Østfold får lov til å utvide akuttmottaket.

  Selv om sykehuset før sommeren ba om en snarlig avklaring, har Helse Sør-Øst ennå ikke svart på om de godkjenner en utvidelse.

  Økonomidirektør i Helse Sør-Øst Hanne Gaaserød forteller at prosjektet følger vanlig beslutningsgang

  Sykehuset på Kalnes
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • Fengsel for falskt navn

  En Hobøl-kvinne i 40-årene oppga falske personalia, da hun tatt for å kjøre bil ruset på amfetamin og medikamenter i mars i fjor. Follo tingrett har dømt kvinnen til fengsel i 60 dager, men hun slipper å sone dersom hun gjennomfører et program for ruspåvirket kjøring.