NRK Meny
Normal

Mener Norgesgruppen får for mye makt

Forbrukerrådet ber Konkurransetilsynet stanse Norgesgruppens overtagelse av Hansa Borgs varedistribusjon. På tide, sier konserntillitsvalgt i Hansa Borg.

Borg bryggerier
Foto: NRK

Forbrukerrådet mener detaljvarekonsernet presser Hansa Borg og Ringnes til å gi fra seg distribusjon av egne drikkevarer til dagligvaremarkedet, skriver Aftenposten.

Oppsigelser i Sarpsborg

– Det er på høy tid at de kommer på banen og tar en titt på situasjonen, sier konserntillitsvalgte Tor Bjørnar Nilsen i Hansa Borg Bryggerier.

– Jeg ser med forventninger fram til at den maktkonsentrasjonen som har dannet seg blir belyst.

Samtidig syns han det er snodig at de, slik han ser det, har sittet på gjerde og sett på så lenge.

– Nå har de en siste mulighet til å reagere, for når vi om noen få dager går over på grossist, så er løpet kjørt.

Les mer:

Norgesgruppen avviser

Norgesgruppen avviser kategorisk Forbrukerrådets brev til Konkurransetilsynet.

– Vi forstår ikke hvorfor Forbrukerrådet mener det tjener forbrukernes sak å fremsette slike alvorlige påstander, skriver Norgesgruppen i en e-post til avisen.

– Vi er derimot trygge på at Konkurransetilsynet – og andre mottakere av brevet fra Forbrukerrådet – vil sette seg inn i de faktiske forhold før det trekkes konklusjoner.

Nilsen fnyser av Norgesgruppens kommentarer.

– Vi har jobbet i bransjen i mange år, og har hele tiden hørt om trusselen. Hvis vi ikke gir oss, så blir varene D-listet (varer blir nektet hylleplass i butikkene, journ.anm.).

- Norgesgruppen har rundt 40 prosent markedsandel, så det vil utgjøre store og alvorlige konsekvenser å stå på utsiden.

Ved Hansa Borg i Sarpsborg blir 26 jobber i varetransporten borte når Norgesgruppen tar over. Forbrukerrådet er bekymret for konkurransen i dagligvaremarkedet, og en ytterligere forverring ved at de tre siste leverandørene legger ned egen distribusjon til butikk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: