NRK Meny
Normal

Medietilsynet gransker HA-kjøp

Medeietilsynet vurderer om A-pressens oppkjøp av Halden Arbeiderblad er i strid med medieeierskapsloven.

Halden Arbeiderblad
Foto: Rainer Prang / NRK

A-pressen har over lengre tid vært største minoritetsaksjonær i Halden Arbeiderblad med en eierandel på 41,5 prosent.

Etter en ekstraordinær generalforsamling 24. juni i år har A-pressen inngått aksjekjøpsavtaler med samtlige øvrige aksjonærer i Halden Arbeiderblad.

Det betyr at A-pressen vil ende opp med å eie alle aksjene i avisa. Det vil igjen gi A-pressen kontroll med 61,0 prosent av avisopplaget i regionen, ifølge Medietilsynet.

«Medietilsynet kan gripe inn mot et oppkjøp dersom dette får virkninger som strider mot lovens formål om å fremme ytringsfriheten, de reelle ytringsmuligheter og et allsidig medietilbud», skriver tilsynet på sin egen nettside.

LES OGSÅ:

Bekymret redaktør

HAs ansvarlige redaktør Hans-Petter Kjøge er bekymret.

– Jeg er mest opptatt av avisas fremtid og blir det en ny runde med usikkerhet nå, så er det veldig negativt. Jeg håper at dette avklares raskt, og at A-pressen og Medietilsynet går i dialog så fort som mulig og finner en løsning, sier Kjøge til HA.

A-pressen tar saken med stor ro.

– Medietilsynet har et regelverk å forholde seg til og skal se på saken i tråd med sitt oppdrag, men jeg er ikke bekymret for at de vil stanse oppkjøpet, sier A-pressens styrerepresentant, Jorulf Husbyn, til HA.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sjekker fortsatt våpenfunn

    Politiet jobber fortsatt med å få oversikt over våpenbeslaget hjemme hos en forsvarsansatt mann i Rakkestad. Politiet ønsker så langt ikke å gi detaljer om våpenfunnene, utover å beskrive det som "stort". Mannen er siktet for grovt underslag av våpen, men ble løslatt etter avhør sist fredag.

  • Linjetrøbbel hos Fylkesmannen

    Dataproblemer fører til at ansatte hos Fylkesmannen i Østfold bare er å treffe på mobiltelefon inntil videre. Årsaken er en teknisk feil på tele- og datalinjene, opplyser etaten.