NRK Meny
Normal

Massivt skybrudd i Varteig

Strømmen forsvant, veien ble oversvømt, og bilistene ble stående. Et massivt regnskyll kom nærmest ingensteds fra, og ga Sarpsborg-bygda en skikkelig drakt pryl i ettermiddag.

Oversvømmkelse Varteig

Etter en halv time med åpne himmelske sluser var det så som så med føreforholdene i Varteig.

Foto: Lise Gro Andersen / NRK

– Det var en underlig opplevelse, forteller Solbjørg Bøe i Gamle Bøveien.

Hun var på vei hjem fra et solfylt Sarpsborg, da hun så de første regndråpene på frontruta. Og det ble fort mye, mye verre.

– Jeg hadde sola i ryggen, og hjemme var det helt svart. Etter hvert bare bøttet det ned. Jeg måtte stoppe to ganger, jeg turte ikke å kjøre, rett og slett. Jeg så flere andre biler også som sto der også.

I løpet av en halvtimes tid virket det nærmest som om det ikke var noen grense for hvor kraftig nedbøren var. Og etterdønningene er okke renset opp i enda.

– Strømmen er jo borte, da, forteller Solbjørg.

Oversvømmelse Varteig

– Hos oss er det ikke vann i kjelleren, men jeg vet ikke hvordan det er hos andre, forteller Solbjørg Bøe. Varteigveien og mere til er oversvømt etter det plutselige skybruddet.

Foto: Lise Gro Andersen / NRK

– Naboens vei har nesten blitt borte i bakkene. All sanden renner og flyter utover i hagene. Det har ikke rent noe ned i vår kjeller, men hvordan det er andre steder skal jeg ikke si noe om.

– Dette har jeg aldri sett før.

Det regnet og haglet kraftig. Solbjørgs mann har en regnmåler på verandaen, og ifølge kona viste den at det kom 46 millimeter nedbør på en halv time.

Og så gikk det over, omtrent like fort som det startet.

- Akkurat nå er det helt stille, og nå begynner det å bli blå himmel. Tordenværet har gitt seg, men vannet er her jo, sier Solbjørg.

- Og så er Hafslund her nå, og prøver å få tilbake noe strøm. Glad det er over, jeg.

Mer i vente?

- Det startet med kraftig nedbør i Sverige tidlig på dagen. Utover ettermiddagen tok det seg opp med kraftig nedbør også i Østfold, sa statsmeteorolog Bente Wahl på kveldens Dagsrevy.

- Til i morgen vil det danne seg et lavtrykssenter over Storbritannia som kommer nærmere. Det betyr økt bygeaktivitet, særlig i ytre strøk østafjells, det blir også byger i hele Sør-Norge, fortsatte Wahl.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vådeskudd i politigarasje

    Politiet har varslet Politidirektoratet om et vådeskudd avfyrt i politiets garasjeanlegg i Halden. Hendelsen skjedde en natt i slutten av april, da en politimann skulle pakke bort sin mp5. Politimannen sto mellom to politibiler da det skarpe skuddet gikk av i betonggulvet mellom bilene. Ingen ble skadet i hendelsen.

  • Båt gikk i ring

    Det ble i natt iverksatt redningsaksjon etter melding om en båt som gikk i ring i Mossesundet. Fører la selv til land med promille godt over lovlig verdi, skriver politiet på Twitter. Redningsaksjon avblåst. Båtfører anmeldt.