NRK Meny
Normal

Martin Wiig ferdig i Sarpsborg 08

Tidenes toppscorer i Sarpsborg 08, Martin Wiig, har spilt sin siste kamp for klubben. Wiig har ikke blitt enig med Sarpsborg 08 om en ny kontrakt etter å ha vært i klubben i snart ti år.

Martin Wiig

Martin Wiig forlater klubben han har spilt for i ni og et halvt år.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Det har vært en ganske lang prosess nå med forhandlinger, med både Sarpsborg og andre alternativer. Vi klarte ikke å bli enige om noe den gangen her, så da har jeg valgt å forlate klubben jeg har vært i i ni og et halvt år for å søke nye utfordringer et annet sted, forteller Martin Wiig til NRK.

Det er ikke med lett hjerte Wiig forlater Sarpsborg.

– Det er selvfølgelig helt spesielt, men jeg har fått litt tid til å fordøye det nå. Det har vært en lang prosess, men det er klart dette er forbundet med følelser, og jeg har vært veldig bundet til klubben og følt eierskap til prosjektet 08.

– Det har vært en litt vanskelig prosess også, selv om valget til syvende sist ble ganske greit sånn ting forholdt seg, sier Wiig.

Fremdeles glad i Sarpsborg 08

Martin Wiig

Martin Wiig har vært toppscorer for Sarpsborg 08. Her i jubel etter et mål i en kamp mot Stabæk.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB scanpix

– Jeg er fremdeles glad i klubben. Jeg bærer ikke nag ovenfor klubben, og jeg er takknemlig for det jeg har fått være med på sportslig og selvfølgelig for alle vennene jeg har blitt kjent med i Sarpsborg 08.

Wiig forteller at vennskapet blant spillerne i Sarpsborg 08 er helt spesielt, men er i ferd med å brytes opp ettersom folk blir eldre mens andre har ønsket seg videre til andre klubber.

– Sånn sett er det kanskje et OK tidspunkt å forlate klubben på, selv om det er rart og litt vanskelig å gå etter å ha vært med på så mye.

Spissen har mange høydepunkter å se tilbake på fra tiden i Østfold-klubben.

Martin Wiig jubler etter å ha senket FFK

Martin Wiig jubler etter å ha senket FFK i 2009.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

– Jeg har fått vært med på veldig mye. Det er naturlig å trekke frem kvalikkampen mot FFK i 2009 fremdeles, selv om det har vært snakk om den veldig mange ganger før. Også var det stort å score det første målet i Tippeligaen i 2011. Og ikke minst cupfinalen, som ble en flott avslutning på 2015.

Medisinsk test tirsdag

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at de ønsker å takke Martin Wiig for den innsatsen han har gjort i klubben. Han sier videre til avisa at Wiig fikk et godt tilbud av klubben, som han ikke var fornøyd med.

– Sånn er det av og til, og da åpner det seg noen nye muligheter som er veldig interessante for min del. Jeg har ikke lyst til å bruke negativ energi på dette i det hele tatt, understreker Wiig ovenfor NRK.

– Jeg skal opp til medisinsk test i morgen, fortsetter han, uten å ville røpe hvilken klubb han nærmer seg overgang til.

Ifølge Avisa Nordland (betalingslenke) er Wiig nær ved å signere for Bodø/Glimt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: