NRK Meny
Normal

Mann siktet i sedelighetssaken i Spydeberg

Politiet har siktet en mann i 20-årene i sedelighetssaken i Indre Østfold. Mannen er tidligere domfelt for seksuell omgang med barn under 16 år.

Politiet i Indre Østfold opplyste forrige uke at de hadde satt i gang etterforskning av en grov sedelighetssak i Spydeberg.

Nå har en mann i 20-årene blitt siktet i saken.

– Det er gjort beslag i saken som politiet nå gjennomgår. Mannen er bosatt på Østlandet, utenfor Indre Østfold og er tidligere domfelt for seksuell omgang med barn under 16 år, skriver politiet i en pressemelding onsdag.

Ifølge pressemeldingen dreier saken seg om seksuelt krenkende adferd overfor barn under 16 år.

– Det har blitt gjennomført avhør med fornærmede og vitner samt at det er foretatt andre undersøkelser. Etterforskningen er ikke avsluttet og det er forventet at denne er ferdigstilt i løpet av høsten 2016, står det videre.

Politiet har tidligere opplyst at det er snakk om deling av sensitive bilder på sosiale medier.

Informerte foreldre

Tirsdag gjennomførte politiet og Spydeberg kommune sammen et informasjonsmøte på Spydeberg ungdomsskole. Der ble foreldrene til barn på skolen informert om saken.

Rundt 150 personer møtte opp.

Assisterende rektor Magne Tronstad ved skolen fortalte ifølge Smaalenenes Avis at skolens elever har fått klar beskjed om at det ikke skal tas et eneste bilde av elever og ansatte på skolen.

– Det er lett å være etterpåklok, men elevrådet har tidligere foreslått en aksjon mot apper som Kik og Jodel. Nå oppfordrer jeg alle til å sjekke telefonene til barna deres. Se på hvilke apper de har og om noe bør slettes, sa han.

Det var et Facebook-innlegg 20. juni som gjorde at politiet valgte å gå ut med den første pressemeldingen forrige uke. Politiet har etterforsket tre lignende saker ved Spydeberg ungomsskole siden november.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vurderer å legge opp

    Henning Solberg skal i løpet av to uker ta en avgjørelse på om han skal fortsette rally-karrieren, skriver Smaalenenes Avis. Solberg ble nummer 19 i helgens Rally Sweden.

    Henning Solberg
    Foto: Jørn Tveter/NRK
  • Vil utsette InterCity-utbygging

    Bane Nor vil utsette InterCity utbyggingen med flere år, skriver Aftenposten. I Nasjonal transportplan for 2018–2029, som ble vedtatt i fjor, sto det at dobbeltsporet jernbane til Fredrikstad skulle stå klar til 2024. Bane Nor har vurdert at det er urealistisk i en rapport som Aftenposten har fått tak i. Ifølge rapporten utsettes InterCity til Fredrikstad til 2027 og til Sarpsborg fra 2026 til 2029.