Mann funnet død ved Solbergfoss

Lørdag formiddag ble en livløs person observert i vannet ved Solbergfoss i Askim.

Dykking etter savnet Solbergfoss

Det kan være mannen i 30-årene som har vært savnet siden oktober som er funnet ved Solbergfoss lørdag. Bildet er fra dykkere lette etter mannen i oktober.

Foto: Freddie Larsen

Klokken 10:20 lørdag formiddag fikk politiet i Follo melding om at det var funnet en død person i vannet ved Solbergfoss Kraftverk i Askim i Østfold.

– En patrulje rykket ut og lokaliserte personen, og personen ble tatt opp av vannet, sier operasjonsleder Gisle Sveen til NRK.

Det var forbipasserende som observerte personen, og som straks varsla politiet, skriver Smaalenenes Avis (krever innlogging).

Personen ble umiddelbart sendt til Rettsmedisinsk Institutt for obdusering og identifisering.

Kan være savnet fisker

Funnet lørdag formiddag settes i sammenheng med en savnet-sak fra oktober i fjor hvor en person fortsatt er savnet etter at en robåt kantret : To menn fra distriktet hadde vært ute på fisketur da båten kantret. Den ene av de to fikk reddet seg opp på land. Den andre har vært savnet siden.

– Det er to lokale menn i 30- og 40-årene som skal ha vært ombord i båten, og det er mannen i 30-årene som er savnet, mens den andre ble fraktet til sykehus, opplyste operasjonslederen til NRK i oktober.

Lørdag ettermiddag er ennå ikke personen identifisert, men fordi det ikke har vært noen andre savnet-saker i området det siste året, så har politiet valgt å varsle de påperørende til mannen i 30-årene som ble savnet etter fisketuren.

– Forhåpentligvis vet vi sikkert i morgen hvem denne personen er, sier Gisle Sveen til NRK.

Det skal også ifølge Smaalenenes Avis være en hundeutstilling i området, så mange mennesker ble vitne til det som skjedde.