NRK Meny
Normal

Søker etter savnet mann i Glomma

Søket etter en savnet mann er satt i gang igjen ved Solbergfoss kraftverk i Glomma.

Kantret båt i Glomma

Den kantrede båten ble funnet tidlig i søket etter den ene av mennene som var ombord.

Foto: Freddie Larsen

Det er folk både fra nødetatene og frivillige organisasjoner som er med i letingen.

Det ble søkt i natt også. Både ute på Glomma og langs elvebredden nord for Solbergfoss kraftstasjon i Askim.

– Båten hadde kantret

– Politiet fikk melding litt etter klokken 22.30 om at en mann var kommet opp på land ved elvebredden ikke langt fra kraftstasjonen,.forteller operasjonsleder i Follo politidistrikt Kari Monsen..

– Så fikk vi vite at det hadde vært to menn ombord i en robåt. Båten hadde kantret, og bare en av dem hadde kommet til rette, sier Monsen

Dykkere deltar

Søker etter savnet person i Glomma

En dykkerbil fra Fredrikstad brannvesen ble rekvirert for å delta i søket etter den savnede mannen.

Foto: Freddie Larsen

Ressurser fra nødetatene og frivillige organisasjoner ble satt inn i søket. Mannskaper fra brannvesenet i Askim og Spydeberg og Hobøl har deltatt, og en dykkerbil fra Fredrikstad brannvesen kom raskt til stedet. I tillegg har et Sea King-helikopter vært med i søket.

– Det er to lokale menn i 30- og 40-årene som skal ha vært ombord i båten, og det er mannen i 30-årene som er savnet, opplyser operasjonslederen.

Mannen i 40-årene ble fraktet til Sykehuset Østfold i Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må registrere brønner

    Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Formålet er at informasjonen skal være lett tilgjengelig for kommunene når de legger planer for arealene rundt brønnområdet, skriver Aremark kommune på sine hjemmesider. Du må selv registrere brønnen på mattilsynet.no.

  • Kritisk til Peterson-flytting

    Høyre-politiker i Sarpsborg Marit Kildedal er kritisk til egen kommune for at det ikke har vært noen tilgjengelig tomt for Peterson Packaging i Sarpsborg. Bedriften har kjøpt tomt og planlegger flytting til Halden. – Sarpsborg kommune er for bakpå, middelmådige og for lite effektive. Det ser vi resultatet av i denne saken, sier hun til Sarpsborg Arbeiderblad.