Normal

Mammon-stjernen herjer med hjemkommunen på Twitter - og lurte statsministeren

Hvis du syns Twitter-kontoen @SpydKom kommer med litt spenstige oppdateringer til en kommune å være, så er det en grunn til det. Det er en parodi-konto, som i over to år har harselert med lokale nyheter og forhold.

SpydKom ingress
Foto: Skjermdump Twitter

Bak kontoen står Alexander Tunby Rosseland, oppvokst i Spydeberg. For andre, er han bedre kjent for sin rolle som Andreas Verås i NRK-serien «Mammon» .

Blant de som har gått på limpinnen er statsminister Erna Solberg.

Erna retweeter SpydKom

Stor stas når selveste statsministeren bringer det vi legger ut videre, syns Alexander Tunby Rosseland.

Foto: Skjermdump

– Statsministeren retweetet at Askim har en elsykkel som frakter de gamle rundt i bygda, og vi kunne da skryte av at Spydeberg faktisk har moped. Og når vi får god respons på dét, da føler jeg at dette er «innafor». At folk skjønner at dette gjøres med kjærlighet, og er godt ment, sier Alexander.

Det har blitt litt vitsing med det at Spydeberg ligger litt i bibelbeltet i Østfold, forteller Tunby Rosseland, men han understreker at ingenting legges ut med ond vilje.

Han studerer nå i Oslo, og inspirasjonen til Twitter-kontoen kommer fra den type vitsing som gjerne oppstår om hjemstedet i den gjengen man har hengt sammen med der, sier Tunby Rosseland.

Her er noen utvalgte «kunngjøringer»:

Gjengen er «tenketanken» bak

– Det kommer fra et oppsop av Spydeberg-vitser som vi hadde liggende i gjengen vår. Vi har flyttet til Oslo, og da har man jo et skråblikk på stedet man kommer fra. Alle byde-klisjeene. Det startet som en måte å få et utløp for dette.

– Nå som det er valg, så er det veldig gøy. Da er det bare å leke med alle fordommene mot partiene i bygda.

Kommunen vil stenge kontoen

NRK har for ordens skyld spurt Spydeberg kommune om det var deres Twitter-konto. I svaret fra kommunens nettsideredaktør Ronny Olsen står det blant annet:

Alexander Rosseland spiller Andreas Verås. Foto: NRK

Alexander som Andreas Verås i «Mammon». Sesong to har premiere neste år.

Foto: NRK

«Vi selger ikke Jordbærmus på Servicetorget :) og har heller ingen latsabber ansatt her. :) Vi har en dialog med Twitter ang. sperring av denne kontoen.»

- Jeg har forståelse for det, sier Alexander.

Holder på til det ikke er gøy lenger

– Dette er parodi, og det går jo ut over noen. Men kommunen har jo selv en Twitter-konto, der det ikke skjer noen ting. Så hvis jeg kan vise fram bygda mi, om det så er med litt satiriske sleivspark, så syns jeg det er bedre. For da har jeg faktisk fått reklamert for kommunen i landet.

– Hvor lenge fortsetter du, hvis du får fortsette?

– Helt til det ikke er mer å skrive om. Det er ikke noen grense for hvor lenge jeg holder på. Men det blir vel til jeg ikke har noe mer å skrive om, eller til jeg ikke syns det er morsomt lenger, sier Tunby Rosseland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 3 personer pågrepet på E6

    3 personer er pågrepet på E6 i Sarpsborg, like ved Årum. – Det er mistanke om brudd på tolloven, sier Karianne Knudsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Både sivile og uniformerte tollere og politi er på stedet.

    Politiaksjon, 3 personer pågrepet
    Foto: Sara Vilde Solås / NRK
  • Politiaksjon på E6

    Politiet har stoppet flere biler på E6, nordgående ved Årum mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Flere personer sitter i grøfta med håndjern på. – Det er mistanke om brudd på tolloven, sier Karianne Knudsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.