NRK Meny
Normal

Må vente på bekreftelse

Om Tarik Elyounoussi blir solgt til det italienske laget Pescara eller ikke, blir ikke kjent før etter kampen mot Sogndal på fredag.

Tarik

MER Å JUBLE FOR I ITALIA. FFK-kapteinen har i år vært et klart lyspunkt for Fredrikstad fotballklubb, som sliter i bunnen av norsk Eliteserie. Kanskje kan et miljøskifte løfte Tarik ytterligere som fotballspiller

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Agent Tore Pedersen, vil ikke bekrefte om Elyounoussi blir solgt til Serie A-laget Pescara, før etter Sogndalkampen på fredag. Det skriver Pedersen i en SMS til NRK.

Han er for tiden i Italia sammen med Elyounoussi for å snakke med den nyopprykkede klubben.

Omtalt i lokale medier


Nettstedet forzapescara.tv har tidligere skrevet at det kun skal gjenstå formaliteter før Elyounoussi er klar for fotballklubben som vant serie B i fjorårets sesong.

Også lokale medier har de siste to ukene omtalt Elyounoussi. Den 13. juni skrev avisa il Pescara at klubben var i kontakt med Elyounoussi's tidligere klubb i Nederland, Herenveen. Her nevnes summen €600.000, tilsvarende snaut 4,5 millioner kroner.Spennende trener

Tarik Elyounoussi

MER Å JUBLE FOR I ITALIA. FFK-kapteinen har i år vært et klart lyspunkt for Fredrikstad fotballklubb, som sliter i bunnen av norsk Eliteserie. Kanskje kan et miljøskifte løfte Tarik ytterligere som fotballspiller

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Fotballklubben Pescara trenes denne sesongen av Giovanni Stroppa, som blant annet har spilt for ungdomslaget AC Milan og var med da laget vant Europa-cupen i 1989. Tidligere har han også spilt for de italienske klubbene Lazio, Foggia, Udinese, Piacenza, Brescia og Genoa.

Stroppa har trent AC Milan's U21-lag fram til juni i fjor, da han gikk til det italienske Lega Pro Prima Divisione B-laget Südtirol-Alto Adige.

Den 8.juni i år ble han sjefstrener for Pescara, og erstattet dermed Zdeněk Zeman.

Populær spiller


Elyounoussi er i år kaptein for Fredrikstad. 23- åringen hadde sin debut på FFK’s A-lag i juni 2005. Den gang var Egil Drillo Olsen trener.

I 2007-sesongen ble Elyounoussi FFKs toppscorer med ni mål. Samme år ble han også kåret til årets unge spiller av NFF.

Flere europeiske klubber har lagt merke til Fredrikstad-spilleren. Chelsea og Portsmouth viste begge sin interesse, men Elyounoussi på sin side avviste alle bud som tikket inn.

Tarik ble etter hvert fast spiller på G21-landslaget til Norge, og var innom alle aldersbestemte landslag. I mai 2008 fikk han også sin debut for A-landslaget i 2.omgang mot Uruguay.

Tilbake fra Nederland


Utover i 2008 ble det klart at han kom til å forlate Fredrikstad FK for å prøve seg i utlandet. Samme år ble det kjent at FFK hadde godtatt et bud på 30 millioner for Tarik fra den franske klubben Le Mans FC.

Selv ville Elyounoussi til Nederland, og fikk muligheten til å spille for SC Heerenveen under Trond Sollied sin ledelse. Overgangssummen var på rundt 25 millioner kroner.

Etter trenertrøbbel og mye benkesliting vendte han i 2011 tilbake til Fredrikstad FK, og skrev under på en tre-årskontrakt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må registrere brønner

    Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Formålet er at informasjonen skal være lett tilgjengelig for kommunene når de legger planer for arealene rundt brønnområdet, skriver Aremark kommune på sine hjemmesider. Du må selv registrere brønnen på mattilsynet.no.

  • Kritisk til Peterson-flytting

    Høyre-politiker i Sarpsborg Marit Kildedal er kritisk til egen kommune for at det ikke har vært noen tilgjengelig tomt for Peterson Packaging i Sarpsborg. Bedriften har kjøpt tomt og planlegger flytting til Halden. – Sarpsborg kommune er for bakpå, middelmådige og for lite effektive. Det ser vi resultatet av i denne saken, sier hun til Sarpsborg Arbeiderblad.