NRK Meny
Normal

Må spare inn 48 millioner kroner

Rådmannen i Fredrikstad presenterte forslag til et svært stramt budsjett for 2012.

Rådmann i Fredrikstad, Jan Lasse Hansen

Rådmann i Fredrikstad, Lasse Hansen la i dag frem forslaget til budsjett for 2012.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Rådmann Lasse Hansen presenterte i dag sitt forslag til budsjett for neste år. Det viste dystre tall for alle som hadde håpet på oppussing i sentrum, ny ishall eller badeland i byen.

Totalt går kommunen 48 millioner i underskudd. Mer ressurskrevende brukere fører til at det er omsorgen som er det store pengesluket.

Målet for kommunen er nå å spare inn underskuddet i budsjettet for 2012. Klarer de ikke det havner Fredrikstad i Robek-registeret og vil bli overstyrt av staten.

Å havne i Robek innebærer at fylkesmannen må godkjenne alle låneopptak og langsiktige leieavtaler.

Planene om ny ishall droppes

I forlaget til budsjett blir kulturen tildelt 75 millioner kroner. Det innebærer blant annet at kommunen dropper planene om ny ishall i Fredrikstad.

Det blir heller ikke badeland i byen fordi ingen private aktører har engasjert seg i saken. Istedenfor vil Kongstenhallen bli rehabilitert i 2013.

Kommunen opprettholder imidlertid planene om å bygge en fylkesscene. Også dette vil bli gjennomført i 2013, i samarbeid med fylket og staten.

Prisene på dagparkering øker

Det vil bli både ny sentrumsskole og ny sentrumsbarnehage med seks avdelinger. Byggestart for begge prosjektene vil bli i 2015.

  • Ny Borge ungdomsskole vil komme i 2014
  • Skolen vil styrkes med én million kroner
  • Ingen planer om oppussing av Stortovet
  • Nytt sykehjem kommer i 2013
  • Skateanlegg i sentrum til neste år
  • Dropper driftsmidler til vedlikeholdsetterslep av kommunale veier
  • Gebyrene på byggesaker vil øke med fem prosent.

På den positive siden vil det komme rabattordninger på byferga, men prisen på dagparkering i sentrum øker med 10 kroner.

Rådmann i Fredrikstad, Lasse Hansen

Lasse Hansen varslet om store innsparinger i Fredrikstad det kommende året.

Foto: Anette Torjusen/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinnelig bilfører ble lørdag kveld anmeldt for promillekjøring etter at politiet stoppet henne i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnen ble derfor anmeldt for promillekjøring. Hun ble også fratatt førerkortet. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.