NRK Meny
Normal

Lommetyvene tar ikke fri 17. mai

Politiet oppfordrer folk til å passe godt på lommebøker og mobiltelefoner på 17. mai, for lommetyvene har enkle arbeidsforhold på nasjonaldagen.

Flere lommetyver enn før i Trondheim.

Lommetyver har gode forhold i trengselen som oppstår på nasjonaldagen.

Foto: Rune Kjær Valberg/NRK

– Når det er masse mennesker samlet på et sted er man ekstra utsatt for lommetyveri, og det er mer lommetyverier enn vanlig 17. mai, sier krimsjef i Fredrikstad, Rune Albertsen.

Rune Albertsen

Krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, Rune Albertsen.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Pass på pinkoden

Han oppfordrer alle til å passe godt på lommebøker, vesker, mobiltelefoner og verdisaker.

– Også er det jo ofte kø i minibankene, og derfor ekstra viktig at folk husker å skjule pinkoden når de tar ut penger, sier krimsjefen.

​ – 17. mai er hektisk for mange, og ofte er oppmerksomheten din rettet mot barnetog eller underholdning og folkemengden står tett. Dessuten er lommetyver er eksperter på å distrahere, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring.

Heidi Tofterå Slettemoen

Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring.

Foto: Frende Forsikring

Forsyner seg

– Vi registrerer tyverier både fra lommer, vesker og barnevogner, fra kafébord og garderober, sier Tofterå Slettemoen.

Forsikringsbransjen anbefaler at du kun tar med deg det aller nødvendigste av verdisaker og kontanter, og oppbevarer dem tett på kroppen.

Forsikringsbransjen utbetaler erstatning for rundt 20.000 tyverier i året, antallet øker hvert år. I fjor ble det utbetalt over 340 millioner kroner i erstatning tapt og stjålet reisegods, viser tall fra Finans Norge, nær halvparten av dette er tyveri.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.