NRK Meny
Normal

Løftet Rømskogs skatteinntekter med bøker

Anne Carine Tanum (52) er bokhandlerkvinnen som alene sørget for at skatteinntektene i Rømskog prosentvis økte mer enn i resten av Østfold.

Bøker
Foto: Rainer Prang / NRK

  Søk i skattelistene 2006 her

 Mens skatteinngangen i Østfold-kommunene økte med åtte prosent i første halvår i år, var økningen i Rømskog 21 prosent.

Årsaken: Styreverv-grossisten Anne Carine Tanum er blitt fastboende i den lille kommunen ved svenskegrensen.

 Har stor formue

Skattetallene for 2006 som ble offentliggjort i dag, viser at Tanum hadde en nettoinntekt på drøye 2,2 millioner kroner, og betalte litt over 1,5 millioner kroner i skatt.

Formuen kom opp i over 62,3 millioner kroner.

Bokhandelkjede

Anne Carine Tanum solgte i fjor Tanumkjeden til Damm forlag.

Kjeden besto da av ti bokhandler i Oslo og en bokhandel på nett.

Konsernet hadde i 2005 en omsetning på 256 millioner kroner. Tanum sa til Dagbladet i forbindelse med salget at ingen av barna hennes ville drive kjeden videre.

- Jeg tror dette blir en meget god allianse. Damm og Tanum driver begge to godt. Når barna mine har valgt andre yrkesveier enn jeg, tror jeg Damm vil være en langsiktig eier som videreutvikler Tanum, sa Anne Carine Tanum til Dagbladet.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.