Lillestrøm vant i Sarpsborg

Fredrik Guldbrandsens scoring etter 75 minutter holdt til tre poeng for Lillestrøm.

Fredrik Gulbrandsen

Fredrik Guldbrandsen avgjorde kampen for LSK

Sarpsborg 08 - Lillestrøm 0- 1 (0-0)

–Vi er nødt til å lære av de lagene som har vært i eliteserien i noen år nå og se hva de ofrer for å avgjøre de jevne kampene,sier sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Bertntsen til NRK.

I en rotete kamp på Sarpsborg stadion kunne til slutt gjestene fra Lillestrøm juble over tre svært viktige poeng.

–Kampen her ute i dag er relativt jevn og og vi kunne fort ha sittet igjen med ett poeng, kanskje også tre. Men det blir avgjort på små marginer i begge bokser,sier Berntsen.

Lillestrøm passerte Sarpsborg 08 på tabellen etter søndagens kamp. Og Sarpsborg 08 er nå for alvor med i nedrykkskampen. Sarpingene ligger nå bare to poeng fra bunnen i Eliteserien. Lillestrøm er på ingen måte sikre de heller. Romerikingene ligger bare poenget foran Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 måtte klare seg uten sin faste sisteskanse Duwayne Kerr i dag. Og inn i målet kom debutant Christian Sukke, som var godt fornøyd med sin debut.

–Jeg føler at jeg fikk en god debut, men det var selvfølgelig surt å få det målet i mot et kavrter før slutt, sier Christian Sukke til NRK.

Eliteserien

Begge lag lå godt organisert bakover og det var et fåtall av sjanser i den første omgangen i østfold. Men noen sjanser var det.

Den første fikk Lillestrøm og Fredrik Guldbrandsen etter 18 minutter. Stian Ringstad slo et godt innlegg som traff hodet til en umarkert Guldbrandsen, som headet ballen i nettveggen.

Så var det vertene sin tur. Mohammed Elyounoussi fikk en passning i bakrom. Bjørn Helge Riise feilberegnet spretten og Elyounoussi var plutselig alene på seksten meter. Han lobbet ballen over en utrusende Arnold Origi. Men dessverre for hjemmelaget så gikk ballen over tverrliggeren.

Noe særlig mer var det ikke å berette om fra den første omgangen på Sarpsborg stadion. Det må i såfall være Lillestrøm fansen som lagde ordentlig god fotballstemning.

Gjestene giftigst etter pause

Gjestene fra romerike gikk hardt ut i den andre omgangen og presset hjemmelaget høyt i banen. Men det var likevel vertene som skulle få omgangens første sjanse. Og nok en gang var det Mohammed Elyounoussi som var involvert.

Et innlegg fra Jérémy Berthod endte hos Elyounoussi på hjørnet av femmeteren. Han vendte bort en Lillestrømspiller og fikk avsluttet. Dessverre for hjemmelaget så stod LSK kaptein Frode Kippe i veien og blokkerte skuddet.

–Kampen blir avgjort på små marginer, og blir ofte avgjort i boksen. De ofrer kanskje en hundredel ekstra i boksen, som da Kippe blokkerer skuddet der. Det er de marginene som skiller seier fra tap, sier Thomas Berntsen

Lillestrøms første store målsjans kom etter 66 minutter. Og den var i tillegg gedigen. Et hjørnespark fra Petter Vaagan Moen ble stusset videre av Fredrik Stoor. På bakre stolpe kommer Palmi Rafn Palmason. Og fra to meter headet islendingen ballen over mål.

Avgjørelsen i kampen kom etter 75 minutter. Petter Vaagan Moen kom seg fri på rundt 25 meter. Derfra fant han Fredrik Guldbrandsen som hadde startet inn bak Sarpsborgs midtstoppere. Og alene med keeper gjorde Guldbrandsen ingen feil og satte ballen under Christian Sukke i Sarpsborg målet.

–Jeg hadde tre fingre på den, så jeg håpet at den skulle stoppe opp og at vi kunne være først på returen, men dessverre så lå den over linja, sier Sarpsborg keeper Sukke til NRK.

Sarpsborg 08 klarte aldri å sette et skikkelig trykk på gjestene etter scoringen. Og kampen ebbet ut med 1-0 seier til gjestene.

–Nå har vi tapt to jevne kamper hjemme mot Odd og Lillestrøm,det er to rutinerte lag, så nå vi lære for å se hva de gjør for å bikke kampene sin vei,avslutter sportssjef Berntsen til NRK.