NRK Meny
Normal

- Østfoldpolitiet får ikke bruke nye stillinger der det trengs mest

25 nye stillinger er øremerket nyutdannede fra politihøgskolen. Politiets Fellesforbund mener behovet ligger et helt annet sted.

Nedbemanning i politiet

Arkivfoto

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Leder av Politiets Fellesforbund i Østfold, Unn Alma Skatvold

Leder av Politiets Fellesforbund i Østfold, Unn Alma Skatvold.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

– Det er et minus at Østfold-politiet ikke selv kan bestemme hvordan de skal bruke de 25 nye stillingene, sier lederen for Politiets Fellesforbund i Østfold politidistrikt, Unn Alma Skatvold.

Hun mener at det er på etterforskningssiden hvor det er størst behov.

– Da handler det jo om at man bør ha mer kompetanse, man bør ha mer spesialisering. Og det er vanskelig når stillingene er politisk bestemt at skal være nyutdannede fra Politihøgskolen, sier hun.

LES OGSÅ:

350 nye stillinger i Norge

Fra 1. juli får landets politidistrikter 350 nye stillinger som er øremerket til ferske politibetjenter, 25 av disse skal plasseres i Østfold politidistrikt.

– Hvis man hadde fått ressurser hvor man kunne lyst ut og søkt etter den kompetansen man trenger mest nå, så er det ikke sikkert 25 grunnstillinger hadde vært det største behovet.

Det er regjeringen som har lagt føringer for hvordan de 350 stillingene skal brukes. Statssekretær Hans J- Røsjorde skriver følgende i en e-post til NRK:

«Regjeringens mål er å øke grunnbemanningen for å få et handlekraftig politi som bedre kan forebygge og bekjempe kriminalitet. Derfor legger regjeringen til rette for at alle som har bestått eksamen ved Politihøgskolen skal kunne tilbys jobb. »

Videre forteller Røsjorde at det også ligger midler i budsjettet til 40 nye årsverk innen etterforskning av økonomisk kriminalitet og datakriminalitet.

Disse stillingene har blitt fordelt av Politidirektoratet, og ingen av dem ble plassert i Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.