NRK Meny
Normal

Avslutter søket rundt den savnedes hjem

Krimteknikere skal nå undersøke hjemmet til den savnede 44 år gamle kvinnen for å avdekke om det kan ha skjedd noe kriminelt med henne. Samtidig avsluttes søket i nærområdet uten noen funn.

Krimteknikere på stedet

Tirsdag ettermiddag har krimteknikere startet undersøkelser i boligen til kvinnen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Vi har nå avsluttet søket i nærområdet rundt den savnedes bopel. Det er resultatløst. Vi har også utvidet søket til å gjelde Isesjø som er et område der vi vet at hun har brukt som et turområde, sier krimsjef Kai Andersen.

Tirsdag ettermiddag var krimteknikere på plass ved kvinnens bolig på Borgenhaugen i Sarpsborg.

– Foreløpig har vi ikke fått inn observasjon av savnede på utsiden av bopel, så det er det siste kjente stedet hun har vært. Derfor ønsker vi å gjøre en teknisk undersøkelse av hjemmet for å se om det kan ha inntruffet noe straffbart der.

Rundspørring Lynn Andersen

Politiet går nå fra hus til hus og spør om informasjon om den savnede kvinnen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Flere patruljer er i gang med å spørre beboere i området rundt Richs bar og Rolighetsveien om de kan ha sett noe som hjelper med letingen etter den savnede Lynn Utigård Andersen i Sarpsborg. Den 44 år gamle kvinnen har vært savnet siden lørdag.

Foreløpig har politiet lite å gå etter, forteller Andersen.

– Vi har ikke kommet noe nærmere en løsning. Vi står akkurat på det samme stedet som vi gjorde i går. Vi har fortsatt ingen antagelser om hva som kan ha skjedd. Derfor fortsetter vi å jobbe med saken bredt.

 • Se video:
  Tross nye og utvidede søk samt rundspørring i nabolaget; politiet har ingen spor etter den savnede 44-åringen i Sarpsborg. Kvinnen er sporløst forsvunnet og har vært borte siden lørdag.

  Tross nye og utvidede søk samt rundspørring i nabolaget har politiet ingen spor etter den savnede 44-åringen i Sarpsborg.

Redningsskøyta satt inn i søket

Krimsjef Kai Andersen sier kvinnen mest sannsynlig forsvant fra hjemmet sitt, mellom klokken 1430 og 1900 lørdag. Men de har så langt ingen kjente observasjoner av den savnede.

– Nå har vi gjort et omfattende søk i hele nærområdet, uten at det har brakt oss noe nærmere en avklaring av hva som har skjedd.

– Vi vurderer kontinuerlig å utvide søket, og blant annet å starte et søk i Isesjø. Det er et turområde vi vet at den savnede har besøkt tidligere.

44 år gamle Lynn Utigård Andersen er savnet

Lynn Utigård Andersen forsvant trolig fra hjemmet sitt lørdag ettermiddag eller tidlig kveld, ifølge politiet.

Foto: Politiet

I tillegg er redningsskøyta Horn Flyer er satt inn i søket etter kvinnen.

– Vi har blitt kalt ut av politiets operasjonssentral for å være med i søket etter en kvinne som muligens kan være i Glomma, uten at vi har gjort noen funn så langt, sier Pål Bustgaard på Horn Flyer.

Han forteller at søker foregår ved hjelp av blant annet kameraer.

– Vi har et kamera som kan se varmeforskjeller i det som eventuelt ligger i sjøen. Det kjører vi langs elvebredden og vi søker også med kikkerter.

Ingen gode tips

Etter at de gikk ut offentlig med navn og bilde i går ettermiddag har politiet fått flere tips. Men ingen som bringer politiet i noen konkret retning. Samtidig med letingen foregår det en omfattende etterforskning. Politiet har snakket med familie og omgangskrets, arbeidskolleger og så videre, for å bli bedre kjent med savnede og danne seg et bilde av hva som kan ha skjedd.

Det er fremdeles ikke kjent hva Andersen hadde på seg av klær og effekter da hun forsvant. Politiet har foreløpig ingen mistanker om at hun har blitt offer for en straffbar handling, men ser på alle muligheter.

Ingenting tyder på lovbrudd

– Etterforskningen har ikke avdekket så langt at noe kriminelt har skjedd, men vi kan ikke utelukke det, sier Andersen.

Kai Andersen 1

– Ingenting tyder så langt på at noe kriminelt har skjedd, sier etterforskningssjef Kai Andersen i Sarpsborgpolitiet.

Foto: Gro Engen

– Vi fortsetter søket, og vurderer fortløpende hvor mye styrker vi skal bruke.

Er dere fortsatt interessert i tips?

– Det er vi selvsagt. Det ser ut som om vi er helt avhengige av publikums hjelp.

– Vi vet at området rundt Rich bar er et område som tiltrekker seg mye folk, og her har savnede blitt borte en lørdag ettermiddag. Så vi ber de som har vært i området tenke seg nøye om, og si fra hvis de har observasjoner som kan være til hjelp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Mann til sykehus med skuddskader

  En mann i 30-årene ble fraktet fra Tistedal i Halden til sykehus med skuddskader lørdag kveld. – Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Det er ennå uklarheter om hvordan dette er skjedd, skriver politiet på Twitter.
  Politiet har innledet etterforskning ved Rema 1000 i Tistedal der meldingen om mannen først kom.
  (NTB)

 • Stjernen vant

  Stjernen vant 3-2 mot Frisk Asker på bortebane i dagens eliteseriekamp i ishockey. Kampen ble avgjort med straffeslag.