NRK Meny
Normal

Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt bildrap

Statsadvokatene mener den 48 år gamle lastebilføreren var ruset da han kolliderte med en varebil. Føreren av varebilen døde på vei til sykehuset. 24. oktober må den tiltalte svare for seg i Moss tingrett.

Dødsulykke i Våler
Foto: Espen Torgersen/NRK

Tingretten har satt av to dager til å vurdere tiltalen opp mot de fakta etterforskningen har brakt på det rene.

Det var en tidlig onsdag morgen i januar i fjor at den tiltalte mannen kjørte lastebil på fylkesvei 115. Han kom over i motgående kjørebane, og frontkolliderte med en møtende varebil. Føreren av varebilen ble sittende fast hardt skadet i bilen. Han døde av skadene underveis til sykehus.

I følge tiltalen var lastebilsjåføren påvirket av THC, som er et virkestoff i cannabis, tilsvarende en promille på mellom 0,5 og 1,2. I tillegg mener påtalemakten at lastebilen hadde ulovlig nedslitte dekk, og at sjåføren etter forholdene holdt for høy fart.

Saken kommer opp sent i oktober. Den tiltaltes advokat, Sille Margrethe Heidar, sier hun ikke har fått snakket med sin klient om tiltalen enda, og kan derfor ikke si hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.