NRK Meny
Normal

Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt bildrap

Statsadvokatene mener den 48 år gamle lastebilføreren var ruset da han kolliderte med en varebil. Føreren av varebilen døde på vei til sykehuset. 24. oktober må den tiltalte svare for seg i Moss tingrett.

Dødsulykke i Våler
Foto: Espen Torgersen/NRK

Tingretten har satt av to dager til å vurdere tiltalen opp mot de fakta etterforskningen har brakt på det rene.

Det var en tidlig onsdag morgen i januar i fjor at den tiltalte mannen kjørte lastebil på fylkesvei 115. Han kom over i motgående kjørebane, og frontkolliderte med en møtende varebil. Føreren av varebilen ble sittende fast hardt skadet i bilen. Han døde av skadene underveis til sykehus.

I følge tiltalen var lastebilsjåføren påvirket av THC, som er et virkestoff i cannabis, tilsvarende en promille på mellom 0,5 og 1,2. I tillegg mener påtalemakten at lastebilen hadde ulovlig nedslitte dekk, og at sjåføren etter forholdene holdt for høy fart.

Saken kommer opp sent i oktober. Den tiltaltes advokat, Sille Margrethe Heidar, sier hun ikke har fått snakket med sin klient om tiltalen enda, og kan derfor ikke si hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politihøgskolen kan havne i Moss

    Politihøgskolen bør legges ut av Oslo, men ikke for langt fra Oslo. Det sier justiskomiteen på Stortinget i sin innstilling til statsbudsjettet. Dermed øker sjansen for at den kan legges til Moss, sier Frps medlem av justiskomiteen, Ulf Leirstein.

  • Høili fortsetter som FFK-sponsor

    Milliardær Terje Høili vil også kommende sesong være hovedsponsoren til Fredrikstad Fotballklubb. Det skriver Fredriksstad Blad. Verken klubben eller sponsoren vil si hvor mye penger som ligger i avtalen de nå har signert.