NRK Meny
Normal

– Det her ble dramatisk

Brannvesenet måtte ha hjelp av politi og ambulanse til å fjerne gassflasker - ber beboere holde vinduer igjen.

Brann i Industriveien i Fredrikstad

Lagerbygget på 2200 kvadratmeter er totalskadd etter brannen i natt.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Like før klokken 01.30 fikk brannvesenet melding om at et lagerbygg sto i full fyr i Industriveien i Fredrikstad. Røyken kunne ses fra lang avstand.

Det var veldig mye røyk og den gikk høyt. Nå oppfordrer vi folk til å holde vinduene sine igjen.

Roy Viken, brannmester

Stor røyksopp

– Vi kunne se en stor røyksopp på god avstand, allerede fra innfartsåra til Fredrikstad og det var godt overtent. Det første vi gjorde var å prøve å sette begrensninger slik at den ikke skulle spre seg, forklarer brannmester Roy Viken i Fredrikstad brannvesen.

Brann i Industriveien i Fredrikstad

Brannen i Industriveien kunne ses fra flere steder i byen.

Foto: Therese Winther Antonsen / NRK

Brannen i lagerbygget, som er på nesten 2200 kvadratmeter, var så omfattende at brannvesenet i Fredrikstad måtte be om assistanse fra Sarpsborg og hente en ekstra tankbil fra Hvaler brannvesen.

– Her var det lager og bygget inneholdt alt fra verksted til kontor. I tillegg var det motorsykler, instrumenter og mye annet.

Det ble også dramatisk.

– Ja, det her ble dramatisk. 40 gassflasker med alt fra oksygen til propan, så vi måtte be om hjelp fra ambulanse og politi for å få fjernet dem, forklarer han.

– Hold vinduer igjen

Roy Viken, Fredrikstad brannvesen

Brannmester Roy Viken forteller om et omfattende slukningsarbeid.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Selv om brannvesenet nå har kontroll over brannen, var det så mye røyk at det ble vurdert å evakuere beboere i nærheten.

Det var veldig mye røyk og den gikk høyt. Nå oppfordrer vi folk til å holde vinduene sine igjen når de begynner å stå opp.

Slukningsarbeidet kommer til å bli omfattende.

– Vi kommer til å holde på langt utover dagen og ettermiddagen. I tillegg må vi få tak i en gravemaskin til etterslukking.

Foreløpig vet ikke brannvesenet hva som startet brannen.

Lagerbygg totalskadd.

Det var så mye røyk i brannen, at det flere ganger ble vurdert å evakuere naboer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen

  • Verner skogsområder

    Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.