NRK Meny

Lærer å forebygge radikalisering

Sarpsborg kommune har fått 1, 6 millioner kroner fra Justis- og beredskapsdepartementet for å forebygge radikalisering og voldelig ekstremisme. Tone Faale, SLT koordinator som jobber forebyggende med rus og kriminalitet i Sarpsborg, forteller at barnehagepersonell og lærere skal få opplæring i hvordan temaer som rasisme, fremmedhat og trakassering av minoriteter kan tas opp i undervisningen.

Tone Faale
Foto: Sebastian Nordli/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.