NRK Meny
Normal

Kvinne dømt for drapsforsøk med øks

En 24 år gammel kvinne er dømt for drapsforsøk under særdeles skjerpende omstendigheter, etter at en 77 år gammel kvinne ble funnet livstruende skadd i sitt hjem i Sponvika i februar i fjor.

Knust vindu i Halden

En ung kvinne er dømt for drapsforsøk under særdeles skjerpende omstendigheter.

Foto: Johnny Larsen

Tidlig om morgenen 18. februar 2013 ble en 76 år gammel kvinne utsatt for grov vold i sitt eget hjem i Sponvika i Halden.

politiaksjon Halden

En eldre kvinne ble utsatt for brutal og grov vold i sitt eget hjem i februar i fjor.

Foto: Sebastian Nordli

Kvinnen var blitt hugget gjentatte ganger i hodet med en øks og skåret med kniv i sin egen seng.

Hun ble funnet alvorlig skadet og ble først behandlet på sykehuset i Fredrikstad, før hun ble overført til sykehus i Oslo. Kirurger ved begge sykehusene reagerte på hvor grov volden var.

Voldelige og groteske synshallusinasjoner

Samme dag meldte en kvinne seg for politiet, og erkjente senere i straffskyld i et avhør.

Den 24 år gamle kvinnen er nå dømt for drapsforsøk i Halden tingrett, skriver Halden Arbeiderblad. Retten mener at hun var psykotisk i gjerningsøyeblikket og kan derfor ikke straffes. Hun dømmes til tvungent psykisk helsevern.

Den unge kvinnen har forklart i retten at har hørt stemmer som befaler henne å være slem, og de sakkyndige mener hun har hatt voldelige og groteske synshallusinasjoner og har diagnosen hebefren schizofreni i tillegg til et problem med rus.

Ikke tatt stilling til anke

24-åringen må betale en erstatning og oppreisning på til sammen 850.000 kroner, skriver Halden Arbeiderblad.

Kvinnens forsvarer sier til avisa at de ikke har tatt til stilling til om de skal anke dommen.

Voldsofferet har tidligere sagt til Halden Arbeiderblad at hun ville se gjerningskvinnen som angrep henne.

– Jeg tenker ofte: Hvorfor skjedde det meg? Jeg har jobbet og slitt et helt liv og kunne hatt det bra. I stedet sitter jeg her og kommer meg ingen steder, sa hun til avisen i mars.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.