NRK Meny
Normal

– Jeg vil se kvinnen som gjorde dette grusomme mot meg

Den 77 år gamle kvinnen som i fjor ble utsatt for grov vold i sitt eget hjem i Halden kommer kun til å følge én dag av rettssaken.

Knust vindu i Halden

77-åringen ble utsatt for grov vold i februar i fjor. Det er ventet at rettssaken kommer opp før sommeren.

Foto: Johnny Larsen

Halden Arbeiderblad har snakket med 77 år gamle Ingjerd Sydskogen som brutalt ble overfalt og mishandlet i sitt eget hjem i februar i fjor.

Kirurger både ved Sykehuset Østfold og Oslo universitetssykehus reagerte på hvor grov volden var. En ung kvinne meldte seg selv for politiet og erkjente senere straffskyld i et avhør.

– Jeg tenker ofte: hvorfor skjedde det meg? Jeg har jobbet og slitt et helt liv og kunne hatt ddet bra. I stedet sitter jeg her og kommer meg ingen steder, sier Sydskogen til avisen.

Trolig rettssak før sommeren

77-åringen har gjennomgått omfattende kirurgi i hodet, nakken og ansiktet. I dag er hun blind på ett øye som følge av volden.

Politiet var ferdige med etterforskningen av saken i slutten av januar i år, og saken er sendt over til påtalemyndigheten.

Ole Richard Holm-Olsen

Ole Richard Holm-Olsen er bistandsadvokaten til Sydskogen.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

Sydskogens bistandsadvokat Ole Richard Holm-Olsen antar at rettssaken vil bli berammet før sommeren.

Familien sier til Halden Arbeiderblad at de er usikre på hvor mye av saken de vil følge. Ingjerd Sydskogen sier selv at hun ønsker å være tilstede den første dagen av rettssaken.

– Jeg vil se gjerningskvinnen som gjorde dette grusomme mot meg, sier hun til ha-halden.no.

NRK har vært i kontakt med kvinnens bistandsadvokat, som sier at familien ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

– Vi har hatt en lang dialog med Halden Arbeiderblad i forkant av publiseringen, og familien er innforstått med at andre medier kan lage sitatsaker. Men de ønsker ikke å uttale seg ytterligere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.