NRK Meny
Normal

– Kan ha fått varige mén

Politiet er nå ferdige med å etterforske saken hvor en 76 år gammel kvinne ble utsatt for brutal vold i sitt eget hjem for ett år siden.

politiaksjon Halden

En 76 år gammel kvinne ble utsatt for brutal og grov vold i sitt eget hjem i februar i fjor.

Foto: Sebastian Nordli

– Vi har fortsatt tett oppfølgning med fornærmede og det går i riktig retning, sier politiførstebetjent Vidar Andersen ved Halden politistasjon.

Skadene til kvinnen skal ha vært omfattende.

– Det kan se ut til at hun har fått varige mén, men dette blir nok et tema under en rettssak, hvorvidt hun har fått det eller ikke, sier han.

LES OGSÅ:

Ble funnet alvorlig skadet

Det var i februar at en 76 år gammel kvinne ble utsatt for grov vold i sitt eget hjem i Sponvika i Halden. Kvinnen ble funnet alvorlig skadet og ble først behandlet på sykehuset i Fredrikstad, før hun ble overført til sykehus i Oslo.

Samme dag meldte en kvinne i 20-årene seg for politiet, og erkjente senere i straffskyld i et avhør.

– Vi ble ferdige med å etterforske saken for en uke siden og den er nå sendt over til påtale, forteller Andersen.

Kvinnen er nå på rehabilitering i Halden.

– Hun har hatt et svært vanskelig år. Hun har store og varige skader som hun må leve med resten av livet. Hun skulle egentlig flytte i en nyervervet leilighet, men den har hun måttet selge og har flyttet inn i omsorgsbolig, sier den 76 år gamle kvinnens bistandsadvokat, Ole Richard Holm Olsen.

– Saken er under arbeid og vi håper å kunne sende en innstilling til statsadvokaten om kort tid, opplyser politiadvokat Nina Martinsen.

Kvinnen som er siktet i saken, har i avhør erkjent straffskyld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.

  • Sauer i veibanen

    Politiet melder om 30 sauer i veibanen på fylkesvei 114 ved Trøskenbru. Vegvesenet varsler at sauene er i en 80km/t-sone.