NRK Meny
Normal

– Kan ha fått varige mén

Politiet er nå ferdige med å etterforske saken hvor en 76 år gammel kvinne ble utsatt for brutal vold i sitt eget hjem for ett år siden.

politiaksjon Halden

En 76 år gammel kvinne ble utsatt for brutal og grov vold i sitt eget hjem i februar i fjor.

Foto: Sebastian Nordli

– Vi har fortsatt tett oppfølgning med fornærmede og det går i riktig retning, sier politiførstebetjent Vidar Andersen ved Halden politistasjon.

Skadene til kvinnen skal ha vært omfattende.

– Det kan se ut til at hun har fått varige mén, men dette blir nok et tema under en rettssak, hvorvidt hun har fått det eller ikke, sier han.

LES OGSÅ:

Ble funnet alvorlig skadet

Det var i februar at en 76 år gammel kvinne ble utsatt for grov vold i sitt eget hjem i Sponvika i Halden. Kvinnen ble funnet alvorlig skadet og ble først behandlet på sykehuset i Fredrikstad, før hun ble overført til sykehus i Oslo.

Samme dag meldte en kvinne i 20-årene seg for politiet, og erkjente senere i straffskyld i et avhør.

– Vi ble ferdige med å etterforske saken for en uke siden og den er nå sendt over til påtale, forteller Andersen.

Kvinnen er nå på rehabilitering i Halden.

– Hun har hatt et svært vanskelig år. Hun har store og varige skader som hun må leve med resten av livet. Hun skulle egentlig flytte i en nyervervet leilighet, men den har hun måttet selge og har flyttet inn i omsorgsbolig, sier den 76 år gamle kvinnens bistandsadvokat, Ole Richard Holm Olsen.

– Saken er under arbeid og vi håper å kunne sende en innstilling til statsadvokaten om kort tid, opplyser politiadvokat Nina Martinsen.

Kvinnen som er siktet i saken, har i avhør erkjent straffskyld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kidnappingssak for retten

    Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

  • Kjenninger tatt for ruskjøring

    I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.