NRK Meny
Normal

Klarte ikke bli enige om flyktninger

Moss Fremskrittsparti mener kommunen må ta en pause fra å ta imot nye flyktninger til neste år.

Erlend Wiborg

Erlend Wiborg håper det ikke blir tatt i mot flere flyktninger i Moss.

Foto: Kjell-Olav Nordberg

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har anmodet Moss kommunen om å bosette 40 flyktninger, og i går ble det opphetet debatt da saken ble behandlet i bystyret.

Det endte med at ingen av de tre forslagene som lå på bordet ble vedtatt, forteller Frps Erlend Wiborg.

– Da er det faktisk slik at Moss per dags dato ikke tar imot noen neste år. Jeg håper det til syvende og sist blir slik, for Moss er en av de kommunene som har tatt imot flest innvandrere og flyktninger i hele Norge. Vi mener det er på tide at vi får integrert de som allerede er her, før vi tar imot flere, sier bystyrerepresentant for Moss Frp, Erlend Wiborg.

LES OGSÅ:

Forventer midler fra regjeringen

I går gikk Arbeiderpartiet, SV og Rødt inn for å bosette 40 flyktninger. Høyre fremmet forslag om å ta imot 25, mens Frp altså ville ha en innvandringspause.

– Det er slik i en stram kommuneøkonomi at om du velger å bruke mangfoldige millioner kroner mer på å ta imot enda flere flyktninger, s å betyr det at man må kutte andre steder. Da ser man dessverre at det er eldreomsorgen som blir skadelidende.

Arbeiderpartiets Fred Jørgen Evensen mener Moss skal klare å følge anmodningen om å ta imot 40 flyktninger.

– Det har også blitt nedsatt et forsøksprosjekt, hvor Østfold er ett av fylkene som er utpekt, for å få fortgang i bosettingen av menneskene som sitter med livet på vent. Da forventer jeg også at regjeringen følger opp med midler til det, sier Evensen.

Han er opptatt av at alle kommuner må ta sitt ansvar, og tror Ap sammen med Høyre vil komme frem til et fornuftig antall for Moss i 2015.

– Vi er ganske trygge på at vi får et vedtak som ligger nærmere det vi ønsker av antall bosettinger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøbbel for hustransport

    I Elingårdsveien i Fredrikstad har det oppstod tproblemer i forbindelse med transport av et hus. Det jobbes febrilskt på stedet for å løse problemet og en patrulje på vei for å se om de kan bistå, melder politiet på Twitter.

  • Knuste moskévindu

    Rett før klokken 03:00 i natt fikk politiet i Sarpsborg melding om et knust vindu i en moské. To menn i 20-årene ble innhentet av politiet, og en av de fortalte at kameraten hans hadde hoppet inn i det store vinduet, og at det derfor hadde blitt knust. Politiet tror på forklaring, og at det var rølpete oppførsel som forårsaket hendelsen. Operasjonsleder ved Politiet Øst, Gisle Sveen, sier at de tror på forklaringen, og at det var helt tilfeldig vindusvalg.