NRK Meny
Normal

Klar for mer EM-spill

Ida Bjørndalen fra Spydeberg håper på mer spilletid når håndballjentene møter Ukraina i EM i kveld. Hun fikk fire minutter på banen i Norges åpningskamp, men er klar for mer.

Ida Bjørndalen

Ida Bjørndalen fra Spydeberg håper på mer spilletid under Håndball-EM.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Årets europamesterskap i håndball for kvinner er i gang i Ungarn og Kroatia. Og Norge fikk en flott start med seier 27–19 over Romania søndag kveld.

– Det var veldig gøy å komme i gang: Masse publikum lagde stemning, men kanskje mest for Romania da. Men de lagde litt liv. Og det var deilig at vi fikk en så god start. Nå er vi i gang, sier spydebergingen.

–10 mål opp i pausen, hva ble sagt i pausen, var det bare jubelhyl?

– Det er alltid viktig nå man leder så mye til pause at man klarer å fortsette der man sluttet av. Det er viktig ikke å slappe av for mye, så de begynner å få håpet. De første ti minuttene i andre omgang er veldig viktige, sier Bjørndalen.

Ikke mye feiring

– Hvordan ble det feiret?

– Det var ikke mye feiring. Det var hjem på hotellet og spise og slappe av.

Ida Bjørndalen forteller at hun er veldig avslappet til sin situasjon i mesterskapet:

– Jeg skal bare være backup for Nora Mørk. Vi er veldig forskjellige typer. Jeg håper at de kampene det det ikke fungerer med de små raske at jeg kan komme inn og skyte litt mer bakfra. Så får vi se, sier hun.

Håper å spille i dag

I kveld møter Norge Ukraina, et lag som på papiret skulle være lettere. Men mot Danmark søndag fremstod de en del god del tøffere enn mange ventet.

– De spiller ganske offensivt, da må du skyte fra lengre hold?

– Men da passer det kanskje bedre med de små raske, som kan løpe forbi dem? Jeg vet ikke om jeg får spille der, men jeg er klar dersom jeg får sjansen, forsikrer Bjørndalen.

Under kampen mot Romania fikk vi se at det ble jublet mye fra den norske benken.

– Er det en spontan greie, eller er det avtalt for at man skal spre god stemning?

– Under første kamp er det spontant, alle har tenkt at vi vil godt i gang. Men vi snakker jo også om det. Det påvirker motstanderne at alle er med. Vi er et lag, sier Bjørndalen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 18.50-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud
  • Kjørte ruset – havnet i grøfta

    Føreren av bilen som kjørte i grøfta på Skjærhalden på Hvaler var ifølge politiet påvirket av alkohol. Føreren er tatt med inn til politistasjonen for utåndingsprøve.