NRK Meny
Normal

Kjørte bil med tre promille

En 66-årig haldenser er dømt til fengsel i 36 dager for promillekjøring. Mannen hadde nær tre promille alkohol i blodet.

Politikontroll

En haldenser er dømt for å ha kjørt bil med tre promille.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

En lørdags ettermiddag midt i mars ble han stanset bak rattet på en bil i et boligstrøk i byen.

Prøver som ble tatt viste at mannen, halvannen time etter at han ble stanset, hadde 2,97 promille alkohol i blodet.

Stort farepotensial

Halden tingrett la vekt på at han kjørte bil med svært høy promille, og at han kjørte i tettbygd strøk på en lørdags ettermiddag.

– Fare- og skadepotensialet var betydelig, slår retten fast.

Påtalemyndigheten foreslo fengsel i 36 dager og en bot på 30.000 kroner for mannen. Den vurderingen var tingretten fullt ut enig i.

I tillegg mister mannen retten til å kjøre motorkjøretøyer de neste tre årene. Dersom mannen ønsker å kjøre bil senere, må han opp til full førerprøve.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fortsatt alvorlig etter ran

    Tilstanden er fortsatt alvorlig for mannen i 60-årene som ble angrepet under et ran i Rygge tidligere denne uka. Mannen var hjemme i sin bolig sammen med kona da to maskerte menn brøt seg inn og angrep ekteparet med balltre og øks. Politiadvokat Anders Svarholt forteller at mannen fortsatt ligger på sykehuset på Kalnes, men han kan nå gjøre rede for seg. Tyvene stakk fra stedet med flere verdisaker i tillegg til ekteparets bil. Politiet har nå fått tips om bilen, og har tro på at de kan finne den, slik at de kan komme seg videre i etterforskningen.

  • Døde etter arbeidsulykke

    En 33 år gammel mann fra Moss døde på sykehus etter en arbeidsulykke ved bedriften Contiga i Moss i går, skriver Moss Avis. Bedriften produserer betongelementer og mannen kom i klem mellom to maskindeler ved en støpemaskin. Politiet etterforsker ulykken og Arbeidstilsynet skal i løpet av dagen gjennomføre et tilsyn ved bedriften, ifølge avisa.