NRK Meny
Normal

Krangel på julekvelden endte med promillekjøring

Julemiddagen hos eks-samboeren endte med krangel, og det hele førte til at mannen kjørte av veien med 1,4 promille alkohol i blodet.

Julegata på Dale
Foto: Jan Agnar Vik

En mann i begynnelsen av 30-årene er i Heggen og Frøland tingrett på Mysen dømt til fengsel i 30 dager, han må betale en bot på 30.000 kroner og får ikke kjøre bil på to år.

På julekvelden i fjor var mannen invitert til familieselskap hos eks-samboeren. Det var egentlig et stille og rolig selskap.

Gikk i sinne

Litt utpå kvelden oppstod det en krangel mellom mannen og eks'en. Og til tross for at mannen hadde drukket noen øl og noen vodkashots, gikk han ut i sinne og startet opp bilen som stod utenfor.

Etter et par tre kilometers kjøring kom han til en sving. Mannen holdt såpass høy hastighet at han ikke klarte svingen, og han endte inne i en hage.

1, 4 promille

Etter hvert kom en kamerat for å kjøre ham hjem til søsteren. Før de kom så langt ble de stanset av politiet, som var blitt varslet om uhellet. Mannen ble brakt til legevakten, og prøven som ble tatt der viste at mannen hadde 1,4 promille alkohol i blodet.

Mannen hadde ikke førerkort for bil da dette skjedde. Førerkortet hadde han mistet noen måneder tidligere i en fartskontroll.

Påtalemyndigheten forslo 30 dagers fengsel og en bot på 20.000 kroner, men tingretten kom fram til at mannen burde betale en større bot.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kåret til årets bysentrum

    Norsk Sentrumsutvikling har gitt Fredrikstad prisen for årets bysentrum. Det ble offentliggjort under en konferanse i Trondheim i dag, skriver Fredriksstad Blad. Tidligere i år ble byen kåret til årets mest attraktive by.

    Gangbrua i Fredrikstad
    Foto: Walter Schoffthaler
  • 19 viltpåkjørsler på tolv timer

    I løpet av tolv timer fra klokken seks i går kveld skjedde det 19 viltpåkjørsler i Värmland län. En elg ble påkjørt i Årjäng, rett øst for grensen ved Ørje, melder SVT Värmland. Tilsammen er femten rådyr, to elger, en hjort og et villsvin påkjørt. Ingen personer er skadet i forbindelse med ulykkene.