NRK Meny
Normal

Johansen ferdig i Hønefoss

Roar Johansen er ferdig som trener i førstedivisjonsklubben Hønefoss.

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen fikk litt å juble for mot Viking

Roar Johansen fra Rygge i Østfold er ferdig som trener i Hønefoss.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Roar Johansen fratrer som trener i Hønefoss med umiddelbar virkning, melder klubben torsdag. Assistent Luis Berkemeier Pimenta forsvinner også.

Roar Johansen

Roar Johansen tok over Hønefoss etter de rykket ned i førstedivisjon.

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

– Bakgrunnen for at vi er enige om å avslutte samarbeidet er todelt: svake sportslige resultater og samarbeidsproblemer internt i trenerteamet, sier styreleder i HBK, Terje Raastad, i en pressemelding.

Trenerduoen har hatt en elendig sesongstart. Hønefoss, som spilte i eliteserien i fjor, ligger tredje sist i førstedivisjon.

Det har kun blitt to seiere på 12 kamper. Johansen sier til NRK.no at han er skuffet over resultatene han har oppnådd.

– Det er selvfølgelig trist. Det var ikke det man så for seg når man gikk på en periode her oppe. Vi har ikke lykkes som vi ønsket denne vårsesongen.

– Etter å ha hatt gode samtaler med klubbledelsen har vi blitt enige om at dette kanskje er det lureste for klubben, fortsetter han.

– Angrer ikke

For bare få dager siden sa Johansen til NRK at han følte han fremdeles hadde tillit i jobben som hovedtrener.

– Var det vanskelig å være fotballtrener i en klubb som Hønefoss, som måtte starte helt på nytt etter nedrykk fra eliteserien?

– Det ga noen store utfordringer, men vi hadde tro på at vi skulle klare det. Vi har ikke lykkes fort nok, og da var det min plikt å ta en dialog med klubben i forhold til veien videre.

– Angrer du på at du tok jobben i Hønefoss?

– Overhodet ikke.

– Nytt team på plass om kort tid

Sportssjef og konstituert daglig leder i HBK, Rolf-Magne Walstad, sier i en pressemelding at de ønsker å takke Roar Johansen for innsatsen.

– Samtidig er det grunn til å uttrykke stor skuffelse på både hans og klubbens vegne for at vi ikke lykkes så langt i denne sesongen.

Styrelederen i klubben sier de forhåpentligvis kan presentere et nytt trenerteam i løpet av kort tid. Ifølge NTB er tidligere Brann-trener Rune Skarsfjord favoritt til å overta HBK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sesongen over for Halden

    Haslum går til semifinalen i NM-sluttspillet i håndball etter å ha slått Halden 34-29 i den siste kvartfinalekampen. Dermed er sesongen over for Halden.