NRK Meny
Normal

Johansen ferdig i Hønefoss

Roar Johansen er ferdig som trener i førstedivisjonsklubben Hønefoss.

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen fikk litt å juble for mot Viking

Roar Johansen fra Rygge i Østfold er ferdig som trener i Hønefoss.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Roar Johansen fratrer som trener i Hønefoss med umiddelbar virkning, melder klubben torsdag. Assistent Luis Berkemeier Pimenta forsvinner også.

Roar Johansen

Roar Johansen tok over Hønefoss etter de rykket ned i førstedivisjon.

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

– Bakgrunnen for at vi er enige om å avslutte samarbeidet er todelt: svake sportslige resultater og samarbeidsproblemer internt i trenerteamet, sier styreleder i HBK, Terje Raastad, i en pressemelding.

Trenerduoen har hatt en elendig sesongstart. Hønefoss, som spilte i eliteserien i fjor, ligger tredje sist i førstedivisjon.

Det har kun blitt to seiere på 12 kamper. Johansen sier til NRK.no at han er skuffet over resultatene han har oppnådd.

– Det er selvfølgelig trist. Det var ikke det man så for seg når man gikk på en periode her oppe. Vi har ikke lykkes som vi ønsket denne vårsesongen.

– Etter å ha hatt gode samtaler med klubbledelsen har vi blitt enige om at dette kanskje er det lureste for klubben, fortsetter han.

– Angrer ikke

For bare få dager siden sa Johansen til NRK at han følte han fremdeles hadde tillit i jobben som hovedtrener.

– Var det vanskelig å være fotballtrener i en klubb som Hønefoss, som måtte starte helt på nytt etter nedrykk fra eliteserien?

– Det ga noen store utfordringer, men vi hadde tro på at vi skulle klare det. Vi har ikke lykkes fort nok, og da var det min plikt å ta en dialog med klubben i forhold til veien videre.

– Angrer du på at du tok jobben i Hønefoss?

– Overhodet ikke.

– Nytt team på plass om kort tid

Sportssjef og konstituert daglig leder i HBK, Rolf-Magne Walstad, sier i en pressemelding at de ønsker å takke Roar Johansen for innsatsen.

– Samtidig er det grunn til å uttrykke stor skuffelse på både hans og klubbens vegne for at vi ikke lykkes så langt i denne sesongen.

Styrelederen i klubben sier de forhåpentligvis kan presentere et nytt trenerteam i løpet av kort tid. Ifølge NTB er tidligere Brann-trener Rune Skarsfjord favoritt til å overta HBK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • FFK-ansatte kan miste jobben

    Flere ansatte i FFK kan miste jobben etter at klubben rykket ned. Grunnen er at klubben må kutte budsjettet fra 30 millioner kroner til mellom 15 og 17 millioner. Det skriver Fredriksstad Blad. Styret i klubben vil se på alle budsjettpostene, sier styreleder Jostein Lund til avisa.