NRK Meny
Normal

Jegeren som skjøt mann på do er tiltalt

Etter nesten to år med etterforskning har det blitt tatt ut tiltale etter jaktulykken på Hvaler, der en mann ble skutt i magen mens hans satt på do.

Skutt i jaktulykke på Hvaler

Den fornærmede mannen i 70-årene ble fraktet til Oslo universitetssykehus med luftambulanse etter ulykken.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

I slutten av september tok statsadvokat Nina Søndersrød ut en tiltale mot jegeren som skjøt en mann i magen på Hvaler i september 2013.

– Det har blitt tatt ut en tiltale etter straffelovens paragraf 238 og straffelovens paragraf 352, som begge blant annet går på uaktsomhet ved bruk av våpen, bekrefter hun til NRK.

Saken er foreløpig ikke berammet i tingretten. Lensmann Ivar Prestbakken på Hvaler tror det vil komme en rask avgjørelse i saken.

– Det har gått lang tid og det har vært en del oppmerksomhet rundt saken. Jeg antar at det vil gå raskt å få den avgjort.

Nytt vitne

Alle nødetatene rykket ut til Løkkevika på Vesterøy 24. oktober i 2013. En mann i 70-årene hadde blitt skutt i buken gjennom en vegg på hytta.

Skuddet ble avfyrt av en elgjeger som oppholdt seg cirka 100 meter unna hytta. Jegeren brukte en jaktrifle med kraftig ammunisjon.

Etter nesten to år med politietterforskning fikk politiet på Hvaler saken tilbake fra statsadvokaten i september fordi et nytt vitne hadde meldt seg.

– Dette vitnet har blitt avhørt, men det kom ikke frem noe i avhøret som endret noe i siktelsen mot jegeren, og saken ble tilbake til påtalemyndigheten for en avgjørelse der, sier lensmann Ivar Prestbakken på Hvaler til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skolebuss skled av veien

    En skolebuss har kjørt av veien sør for Torsnes kirke, melder politiet. Det er svært glatt på stedet. Nødetatene er på vei ut.

  • Mulig hvileår for Mads Østberg

    Mads Østberg vurderer å ta neste år i WRC2-klassen, i stedet for å delta i rally-VM. Det melder Motorsport News. Østberg sier at han undervurderte kostnadene ved å delta i VM. – Alle muligheter er åpne, sier Østberg, Det eneste jeg vet nå er at jeg ikke kjører i åpningsrunden i Monte Carlo i januar.

    Mads Østberg
    Foto: M-Sport Media / M-Sport WRT/McKlein