NRK Meny
Normal

Vitne har meldt seg to år etter at mann ble skutt på do

Hvaler-politiet har igjen fått saken i retur etter at et nytt vitne har meldt seg.

Jaktulykke på Hvaler

En 70 år gammel mann ble skutt i magen mens han satt på do på hytta si. Det er snart to år siden ulykken, men politiet er ennå ikke ferdige med å etterforske saken.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

For nesten to år siden ble en 70 år gammel mann alvorlig skadd da han ble skutt i magen da han satt på do på hytta si på Hvaler. Skuddet ble avfyrt av en jeger i et jaktlag som oppholdt seg cirka 100 meter fra hytta.

Elgjegeren ble siktet for uaktsomhet, men det er ikke tatt noen avgjørelse om det blir tatt ut tiltale ennå. Nå har Hvaler-politiet fått saken tilbake på ny.

– Det siste som har skjedd er at et vitne har meldt seg til politiadvokaten og vi er blitt bedt om å ta et nytt avhør i saken, sier konstituert lensmann på Hvaler, Ivar Prestbakken.

LES OGSÅ:

God oversikt over hendelsen

Prestbakken

Ivar Prestbakken er konstituert lensmann på Hvaler.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

– Det er ikke så vanlig at et vitne melder seg så sent i en slik sak, sier Prestbakken.

Hva vitnet eventuelt kan tilføre saken er uvisst på nåværende tidspunkt.

– Når det gjelder vitneobservasjoner i forhold til hva som skjedde, så har vi god oversikt. Det det er snakk om med dette vitnet er mer omkringliggende og mer generelle ting etter hva jeg forstår.

– Hva legger du i omkringliggende?

– Ikke ting som skjedde direkte der og da, men kanskje ting i forkant som kan ha betydning for saken. Det gjenstår å se hva vitnet kan tilføre saken. Vi antar at vi har kontroll på de vitnene som har noe å bringe rundt hendelsen der og da.

Prestbakken opplyser at det ikke er berammet noe avhør ennå, men at det kommer til å skje i løpet av kort tid.

Kraftig ammunisjon

Saken ble oversendt statsadvokaten den 20. august i år, men har altså kommet i retur igjen.

Ifølge tidligere lensmann på Hvaler, Erik Hulleberg, skjedde ulykken i et hytteområde på Hvaler, og jegeren brukte en jaktrifle med kraftig ammunisjon.

Den aktuelle hytta står på et område hvor det er tillatt med jakt.

– Han har siktet inn på elgen med kikkertsikte, men skuddet gikk et helt annet sted enn det han trodde det skulle gå. Han ble overrasket da han ikke traff, sa Hulleberg til NRK kort tid etter ulykken.

Jegeren uttalte selv til NRK at episoden var en forferdelig opplevelse for ham. Mannen som ble skutt har tidligere formidlet at han ikke bærer nag til jegeren.

Politiet forklarer hendelseforløpet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mer flåttsykdom i Sverige

    Det er registrert rekordmange tilfeller av flåttsykdommen TBE i Vestra Götaland i Sverige så langt i år. I regionen som grenser til Østfold har 35 fått sykdommen så langt i år, mot 16 i hele fjor, ifølge Sveriges radio. Svenske helsemyndigheter anbefaler folk å vaksinere seg mot flåttsykdommen. I Norge er det kun registrert fem tilfeller av TBE så langt i år, melder Folkehelseinstituttet til NRK. Ingen av disse tilfellene var i Østfold, til tross for økningen rett over grensa.

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.