NRK Meny
Normal

Jakka full av piller

1500 piller med diazepam var til eget bruk, påsto mannen som ble kontrollert på rutebussen lørdag.

Pillebeslag Svinesund
Foto: Tollvesenet

Det ble gjort tre større beslag av smuglerlaster med rusmidler i helga, opplyser fungerende kontorsjef Cathrine Bærem ved Svinesund kontrollkontor.

En nordmann i 30-årene ble stanset på den gamle Svinesundsbrua fredag formiddag etter en handletur til Tyskland. Handlelista var betraktelig lengre enn det kvotebegrensningene på import av alkoholvarer gir anledning til.

Alkobeslag Svinesund

Beslaget på gamle Svinesundsbru fredag formiddag var på over to og et halvt tonn alkoholvarer, opplyser Tollvesenet.

Foto: Tollvesenet

– Vi fant 2163 liter øl, 340 liter vin og 20 liter brennevin, forteller Bærem.

Mannen innrømte at varene var ment for videresalg.

Tollerne fant også smuglervarer på en rutebuss fra Tsjekkia lørdag formiddag. En rutinekontroll pekte ut en utenlandsk mann som viste seg å ha 1500 tabletter med virkestoffet diazepam gjemt i en jakke på hattehyllen.

Noe i overkant til å være til eget bruk, mente tollerne, og virkestoffet står uansett på lista over stoffer som det ikke er lov å innføre i Norge.

Mannen er meldt til politiet.

Fullstappet varebil

Samme ettermiddag ble en ny alkoholsmugler stanset på den gamle Svinesundsbrua. I varebilens lasterom fant tollerne 950 liter øl, 66 liter vin, 30 liter brennevin og seks liter rusbrus.

Funnene ble gjort i vanlige stikkprøvekontroller, opplyser Cathrine Bærem.

– Vi kjører vanlige stikkprøvekontroller av trafikken i påsken, sier Bærem.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.