Risikerer politianmeldelse etter dresinstunt

– Dette må være en misforståelse, sier Eidsberg-ordfører Erik Unaas.

Erik Unaas og Thor Hals

Erik Unaas (til venstre) og Thor Hals la ut på dresintur på Østre linje tidligere denne uken. Det likte ikke Jernbaneverket.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN

Ifølge Smaalenenes Avis mener Jernbaneverket at Unaas og Askim-ordfører Thor Hals la ut på en ulovlig dresintur på Østre linje tidligere denne uken.

Avisen skriver at ordførerne var i dialog med jernbaneverket om å få til denne turen. Jernbaneverket hevder at noen dato ikke var fastsatt.

– De kunne ikke vite om det foregikk arbeid på strekningen. Selv om linjen er stengt kan det komme arbeidstog, sier kommunikasjonsrådgiver i Jernbaneverket utbygging, Britt Wang, til Smaalenenes Avis.

Så ingen langs linja

– Der synes jeg er veldig rart. Jeg så ingen arbeidere langs linja. Dette må være en misforståelse, sier Unaas til avisen.

Turen til de to ordførerne var et stunt for å fortelle om jernbanens historie. Unaas sier til Smaalenenes Avis at han hadde utfylt sikkerhetsskjemaene og at tidspunktet for turen var avtalt med Jernbaneverket.

Ordfører Hals sier at han ikke hadde noe med planleggingen å gjøre og at han regnet med at alt var i orden.

Ifølge Britt Wang i Jernbaneverket blir ulovlig dresin-ferdsel nesten alltid politianmeldt. Det er for tidlig å si i dette tilfellet om Ordførerne blir anmeldt.

Takket Jernbaneverket

På sin facebookside skrev Ordfører Erik Unaas følgende etter at turen var gjennomført:

"Jeg inviterte med ordførerkollega Thor Hals på dresintur mellom Mysen og Askim – for å tenke kreativt på hvordan vår felles jernbanehistorie kan tas vare på. Begge byene er bygget på østre linjes etablering i 1882. Neste høst åpnes kanskje landets mest moderne strekning (rent teknisk), og både signalmaster, skilt, stillverk, personale og annet forsvinner. "

"Dresiner ble brukt i vedlikeholdsøyemed på vanlige strekninger fram til 1993 (nå finnes de kun på 'museumsbaner'). Men takket være velvillighet fra Jernbaneverket og Norsk Jernbaneklubb avdeling lokstall Mysen fikk vi til et lite 'stunt' i dag."