NRK Meny
Normal

Ikke fornøyd med at flypassasjeravgiften utsettes

Ordfører i Rygge, Inger Lise Skartlien (Ap), mener at å utsette avgiften bare skaper mer usikkerhet for dem som blir rammet.

Inger-Lise Skartlien

Ordfører i Rygge, Inger-Lise Skartlien, sier at det er stor usikkerhet blant de som kan bli rammet av avgiften.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Finansminister Siv Jensen (Frp) utsetter innføringen av den omstridte flypassasjeravgiften til 1. juni. Det melder NTB. Unntaket som gjøres for reisende som bytter fly, kan være ulovlig statsstøtte.

Vil ha et endelig vedtak

Skartlien mener det er beklagelig at den blir utsatt.

– Jeg synes det er veldig synd at de velger å utsette, og ikke gjøre om på vedtaket. Dette skaper fortsatt veldig stor usikkerhet hos de som blir rammet. Jeg syns det er en dårlig beslutning. Men vi får håpe at når ESA får behandlet dette her, at det er et ulovlig vedtak og at man ikke kan innføre det, sier hun til NRK.

Kommer dere til å fortsette å jobbe for at dette ikke blir innført?

– Svaret er ja.

Vil at forurenserne skal betale

Erik Skauen i Miljøpartiet De Grønne i Østfold, håper at avgiften snart kommer på plass.

– Jeg har forståelse for at utsettelsen kommer på bakgrunn av innspillene, men samtidig ønsker De Grønne at passasjerene skal betale. Vi håper at den kommer på plass så fort som mulig, sier han.

Skauen mener det ikke burde være noe tvil.

– Vi står på samme linje som Erna Solberg, om at det er forurenserne som skal betale. Det kan ikke være slik at enkelte aktører bestemmer den politiske føringen i Norge. Jeg tenker at dette vil løse seg for det beste til samfunnet på sikt, sier han.

– Jeg er nesten sikker på at den kommer, selv om jeg ikke har belegg for å si det. Jeg har stor tro på Høyre, Venstre, KrF og FrP, får den på plass, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • - Uheldig med deltidsstillinger

    Sykepleierforbundet i Østfold mener det er ressurssløseri at kommunene har så mange deltidsstillinger for syklepleiere. - Det betyr at vi må utdanne to sykepleiere for å fylle ett årsverk, noe som er misbruk av samfunnets ressurser, sier leder Karen Brasetvik. I Østfold er det noen små kommuner som kun tilbyr deltid, mens ingen kommuner har mer enn to av tre ansatte i heltidsstillinger.