I dag kan det bli tangering av varmerekord

Meteorologene varsler opp mot 30 grader på Østlandet og tangering av tropevarme-rekord. Også i andre deler av landet blir det sol, sol, sol.

Nazly Zimmermann og Gønul Krabberød

Nazly Zimmermann og Gønul Krabberød nyter finværet i Gamlebyen i Fredrikstad.

Foto: Christian Nicolai Bjørke

– Det blir fint og varmt. Varmest vil det bli på Østlandet, i lavlandet litt inn fra kysten, forteller meteorolog Hanne Beate Skattør ved Meteorologisk institutt.

Den tidligste datoen for tropevarme er ifølge yr 14. mai. Rekorden ble satt i 2000 på Kongsberg. I dag kan det bli tangering av rekorden. En tropedag betegnes ved dager der makstemperaturen er over 30 grader.

– Det er varmere en normalt. For eksempel er normalen i gjennomsnittet for temperaturen i et døgn i Sarpsborg på 10,2 grader. I går var gjennomsnittet 17, forteller Skattør.

Sol i sør og vest, regn og torden i nord

Også på Vestlandet vil det bli fint vær i dag. Bergen får 21 grader, mens Stavanger får 22. På Sørlandet kan det bli 21 grader ifølge meteorologene.

Lenger nord kan det bli litt nedbør i Norland, mens Troms og Finnmark får fint vær. Øst i Finnmark er det fare for kraftig torden.

– Hvem blir værvinner i dag?

– Det spørs jo hva man mener med værvinner. Når gradene stiger over 26 grader pleier jeg å gå inn. Men hvis du tenker hvem som får det varmest så er det Østlandet.

Laster Twitter-innhold

Enda varmere i morgen

Syns du dagen i dag er perfekt, så vil det bli enda bedre i morgen. Da kan temperaturene stige enda mer.

– Men selve været blir ikke så annerledes i morgen, sier Skattør.

Ut over i uka blir derimot været dårligere, men regnet ser ut til å utebli mange steder på 17. mai. Det blir overskyet og 15 grader på det meste i Oslo. Stavanger får lettskyet vær, og 12 grader på det meste.

Kristiansand får også lettskyet vær og temperaturer opp i 17 grader. Bergen får strålende sol og 12 grader, mens Tromsø får skyer og 9 grader.

Bodø får skyer og 8 grader og Drammen får lettskyet vær og 16 grader.

Laster Twitter-innhold