NRK Meny
Normal

Høyre får ordføreren i Hobøl

Høyres Olav Peder Breivik blir ordfører i Hobøl. Det er klart etter at partiet tirsdag kveld ble enig med Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre om et samarbeid.

Olav Peder Breivik

Høyres Olav Peder Breivik blir ordfører i Hobøl kommune.

Foto: Privat

Valglogo

Høyre gjorde et meget godt valg i Hobøl. Partiet gikk fram med sju prosentpoeng og økte fra fire til seks plasser i kommunestyret. Samtidig var Breivik den lokalpolitikeren i kommunen som fikk flest tilleggsstemmer. 436 ga ham en tilleggsstemme, 47 av dem var velgere som stemte på andre partier.

– De fire samarbeidende partiene har til sammen 12 av 21 plasser i kommunestyret, forteller Breivik.

Håvard Jensen, Frp Hobøl

Håvard Jensen blir varaordfører i Hobøl den kommende perioden.

Foto: Pressefoto

Varaordfører blir Fremskrittspartiets førstekandidat, Håvard Jensen. Jensen var ordfører i kommunen fra 2007 til 2011, da Arbeiderpartiets Håvard Wennevold Osflaten overtok.

De to siste partiene i koalisjonen, Venstre og Kristelig Folkeparti har en representant hver i kommunestyret i kommende periode.

Store utfordringer

Breivik kan fortelle om hyggelige forhandlinger:

– Det var et godt samarbeid fra første stund.

– Dere går på fire spennende år?

– Ja, det blir spennende. Vi har jo en stor byrde å ta tak i. Vi har fått en skikkelig ryggsekk etter fire år med store underskudd på driften. Det må vi snu, det kan ikke fortsette sånn, sier Breivik.

Han håper på et konstruktivt samarbeid med opposisjonen om de oppgavene som venter i så måte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK