NRK Meny
Normal

Bytter nål og blekk med skalpell

Denne uken fikk du se Monica Tattoica Sunde fra Sarpsborg som bytter tatovering i hjembyen med hjelpearbeid i Kenya. Og det har ellers handlet om fyrverkeri og vintersport denne uken. Her er noen gjensyn.

Monica Tattoica Sunde

Monica Tottoica Sunde bytter ut tatovering med hjelpearbeid noen uker i vinter.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Omsider er det skiføre enkelte steder i Østfold. Både Kjølen i Marker og Trøsken i Sarpsborg melder om fine kunstsnøforhold. To av Østfolds beste skiløpere tok mandagens økt ved Harehjellhytta, og de hyller innsatsen til de frivillige:

Created by InfoDispatcher

Skiløperne Ragnar Bragvin Andresen og Markus Johansen Westgaard var meget godt fornøyd med forholdene i Harehjellen.

Les også: Proffene takker ildsjelene for gode forhold

Ulovlig fyrverkeriimport

Sivert Hjalmarsson driver «TV-boden» på svensk side av Svinesund. Før nyttår solgte han masser av fyrverkeri. De fleste av kundene er norske, selv om det ikke er lov å ta med fyrverkeri over grensen uten spesiell tillatelse.

Created by InfoDispatcher

Sivert Hjalmarsson selger masse fyrverkeri til nordmenn.

Les også: Kjøper fyrverkeri i Sverige tross importforbud

Det er romjulssalg og nyttårssalg i butikkene. Mange investerer i nye møbler og elektrisk utstyr. Blant dem som nyter godt av det er gjenbruksbutikkene. Fredag fikk vi se og høre at Fretex i Moss har god tilgang på nye varer takket være nyttårssalget.

Created by InfoDispatcher

Grethe-Elisabeth Haaland hos Fretex i Moss kan fylle lageret takket være salg i butikkene.

Fra Sarpsborg til Afrika

I 20 år har hun jobbet med nål og blekk. Men over nyttår tar Monica Tattoica Sunde skalpellen i hånda. Da reiser nemlig Sarpsborgs kjente tatovør til Kenya som hjelpearbeider:

Created by InfoDispatcher

Monica Tattoica Sunde skal bytte ut nål og blekk i Sarpsborg med skalpell i Kenya.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mest grasrot til Lions

    Lions Club Fredrikstad er den foreningen i Østfold som mottok mest støtte gjennom Grasrotandelen i fjor, melder Norsk Tipping. Klubben fikk inn over to millioner kroner på dette og hadde også flest grasrotgivere i fylket. Videre fulgte Sarpsborg 08, Dyrebeskyttelsen i Fredrikstad, Sparta og Stjernen.

  • Se TV-nyhetene 22.55