NRK Meny
Normal

Her er alle FFKs semifinaler!

Fredrikstad Fotballklubb er i NM-semifinalen igjen, for 27. gang. Sjekk hvordan det har gått tidligere her!

Plankehaugen

Plankehaugen jubler etter at Fredrikstad slo Sandefjord 3-0 og ble cupmestere på Ullevaal Stadion i 2006.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Fredrikstad Fotballklubb er i semifinalen igjen, for 27. gang.

(Se oversikten nederst i saken)

Klubben er i høyeste grad en semifinale-grossist i norsk fotball. Bare Odd har vært flere ganger i semifinalen (29), men de fleste av disse kampene ble spilt før FFK tok sitt første cupmesterskap i 1932.

Første gang FFK nådde semifinalen var i 1928, men laget tapte 1-4 for Lyn på Ullevaal. Først på tredje forsøk i 1932 ble det seier, med 3-0 over Mjøndalen på hjemmebane.

Senere det året kom altså det første av hittil 11 cupmesterskap, etter 6-1 over Ørn på Marienlyst i Drammen.

Av 26 semifinaler har det blitt 18 seire for FFK. 2 av 8 tap har kommet på hjemmebane – mot Sarpsborg i 1939 og mot Skeid i 1949.

FFK var i semifinale hvert eneste år fra 1935 til 1946 (ble ikke spilt i årene 1941-44), og på de 15 sesongene cupmesterskapet ble arrangert i perioden 1932-50 var Fredrikstad i semifinale 12 ganger.

FFK har møtt Sarpsborg 7 ganger i semifinalen og vunnet 6 av dem.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt for å ha slått russ

    En deltaker på russetreffet på Fredriksten i Halden er mistenkt for å ha slått til to medruss. Personen er kjørt i politiets arrest og anmeldt. En annen sitter også i arresten etter å ha vært utagerende og overstadig beruset på landstreffet for russ.

  • Anmeldt for fyllekjøring med båt

    Ved midnatt natt til lørdag fikk politiet melding om en beruset båtfører som reiste ut fra havna i Skjærhalden på Hvaler og litt seinere kom beskjeden om at den trolig hadde kjørt på grunn. Redningsskøyta fikk etter hvert kontroll på båten ikke langt fra havna i Skjærhalden og politiet kontrollerte båtfører, melder politidistrikt Øst på Twitter. Båtfører blir anmeldt for å ha ført båt i påvirket tilstand