NRK Meny
Normal

Har vunnet NM 57 (!) ganger

Mossingen Thor Helmer Johansen (54) regnes som en av landets beste dartspillere. I oktober skal han representere Norge i Japan.

Thor Helmer Johansen

Thor Helmer Johansen har spilt dart i nærmere 30 år.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Lørdag var han med på jubileumsturnering i Sarpsborg. Nautilus Dartclub i Sarpsborg feirer nemlig 25 år i år. I den anledning inviterte de dartspillere til kamp på Neptune pub i Sarpsborg. For mens sola skinte ute, ble det kastet mange piler inne på den brune puben.

Johansen er nåværende Norgesmester i ståldart. Opprinnelig er han fra Sør-Øya utenfor Hammerfest i Finnmark, men har bodd i Moss i mange år. Dartspilleren har rukket å få en rekke titler siden han startet med sporten i 1988.

– Jeg har vunnet NM 57 ganger, Europamesterskapet to ganger og kom på 3. plass i VM sammen med landslaget, opplyser han.

Ble mobbet

Det var helt tilfeldig at han fikk dart som sin store lidenskap.

– Jeg flyttet fra Son til Askim i 1988 og fikk noen kompiser som drev med dart. Først ble jeg mobbet fordi jeg ikke traff skiva. Da begynte jeg å trene intenst, mange timer om dagen. Etter noen år ble jeg norgesmester i dart, forteller han.

Neptune pub

Under pausene gikk folk ut i sola og koste seg.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Den siste tittelen fikk han bare for en måned siden. Johansen sier at dart er kjekt å holde på med.

– Det er sosialt, gøy og man treffer mange koselige og hyggelige mennesker i stedet for å sitte hjemme og se på TV. Det er jo litt for konkurransen sin skyld også. Og er man god, får man reise rundt og treffe nye folk. Vi reiser jo fra Nordkapp til Lindesnes, sier han og smiler bredt.

Johansen forteller at dart ikke bare spilles på brune puber. Mange av turneringene han er med på, foregår på hoteller.

VM i Japan

I oktober drar han og landslaget til Japan for å kaste piler. Dit skal også Rachna David fra Oslo som i fjor ble Europamester i lag, singel og par. Hun har ikke holdt på like lenge som Johansen, men sier hun elsker sporten.

– Alle stiller likt under konkurransen. Det handler om hvilket snitt man har, det har ingen ting å si om man er mann eller kvinne. Dessverre er det ofte menn som får mest oppmerksomhet når det kommer til dart. Men jeg oppfordrer flere damer til å bli med, sier hun engasjert.

Rachna David og Tamara Schuur

Rachna David og Tamara Schuur skiller seg ut fordi de er kvinner i en mannsdominert sport. De er på landslaget og skal være med til Japan i oktober.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Fornøyd

Formann i Nautilus Dartclub, Lars Nissen, sier det er stas at 87 spillere tok turen for å feire klubbens 25-års dag.

– Det er veldig kjekt. Vi hygger oss og spiller dart. Og det er morsomt for oss å få se de store spillerne i aksjon. Det blir litt vanskeligere for oss småspillerne å henge med, men det er moro. Om vi taper gjør det ikke noe, vi skal bare ha det gøy, sier han.

Og hvem ble vinneren? Jo det ble Thor Helmer Johansen. Andreplass gikk til Are Aune og tredjeplass var det Vegar Bjørgengen som tok.

Lars Nissen og Jørn Otto Kampenes

Lars Nissen og Jørn Otto Kampenes i Nautilus Dartclub, gleder seg over at klubben er 25 år.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stakk til skogs med bilskilt

    Politiet har i natt, uten hell, lett med hunder og helikopter etter minst to menn som stakk av etter en utforkjøring i Halden. Vitner så dem løpe til skogs – med bilskiltene. Bilen har små skader.

  • Falt 7-8 meter fra festningen

    Laster Twitter-innhold