NRK Meny
Normal

Politiet har tatt arrest i verdier for 9 millioner

Politiet har sikret verdier for ni millioner kroner i underslagssaken ved Sykehuset Østfold.

Nytt sykehus på Kalnes

Det er Sykehuset Østfold som anmeldte mannen for underslag. Ifølge anmeldelsen skal det være snakk om 6,4 millioner kroner.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Den siktede mannen ble anmeldt for underslag på rundt 6,4 millioner kroner fra Sykehuset Østfold like før jul.

Få dager etter at mannen ble varetektsfengslet i fire uker, 25. desember, godkjente tingretten at politiet kunne ta arrest i eiendommen til mannen.

Etter det NRK kjenner til skal det være sikret verdier for ni millioner kroner.

– Vi ønsker ikke å kommentere før vi har gått gjennom dokumentene vedrørende dette og diskutert det. Avhørene fortsetter og siktede samarbeider svært godt med politiet, sier mannens forsvarer Kristin Morch.

NRK har også vært i kontakt med politiet, men de ønsker foreløpig ikke å kommentere opplysningene.

– Dette er en økonomisk straffesak som tar noe tid å etterforske. Vi må nesten få litt arbeidsro og noen uker til å jobbe videre, sa politiadvokat Knut-Aleksander Hymer til NRK.no onsdag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.