NRK Meny
Normal

Får 1,1 mill. til å bekjempe radikalisering

– Dedikerte penger betyr at vi kan gjøre en enda bedre jobb, sier Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap).

– Dedikerte penger betyr at vi kan gjøre en enda bedre jobb, sier Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap).

Kommunen skal blant annet sette inn tiltak for å få folk fra ideer om å reise, forteller Fredrikstad-ordføreren. Foto: Tor René Stryger.

Fredrikstad kommune har i lengre tid bedt om å få statlige penger til forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme, og nå har de blitt bønnhørt. 1 150 000 kroner har kommunen blitt tildelt.

– Vi er veldig fornøyde med at vi nå har fått gjennomslag. Pengene er tenkt brukt til kompetanseheving og skolering for å kunne bli enda bedre på forebygging, og å kunne følge opp personer og miljøer, sier Nygård til NRK.

– Forsøke å få folk fra å reise

Det er fra tidligere kjent at en stor andel av nordmennene som har reist for å kjempe med IS har tilknytning til Østfold og Fredrikstad. Kommunen har derfor allerede satt i gang et arbeid, som ordføreren nå mener blir styrket.

– Fredrikstad er jo en kommune som har økonomiske utfordringer på mange måter. Vi skal selvfølgelig jobbe med forebygging av radikalisering uansett, men å få dedikerte penger til det gjør at vi kan gjøre en enda bedre jobb, sier Nygård.

Deler av tilskuddet skal også brukes til å utvikle såkalte exitstrategier, det vil si tiltak overfor personer som man vet vurderer å reise til Syria.

– Det handler om at når man får bekymringer for enkeltindivider, så må det settes inn motkrefter og forsøke å få folk fra ideer om å reise.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbranner kostet dyrt

    Skogbrannene i Halden og Aremark i juli har kostet kommunen drøye to millioner kroner mer enn det som var budsjettert. Det skriver Halden Arbeiderblad. De to kommunene har vært spesielt hardt utsatt for skogbranner i sommer.

  • Moi usikker

    Mohamed Elyounoussi fikk kjenning en kjenning på baksiden av låret da han spilte for Southampton mot Burnley forrige helg. Han er derfor usikker til lørdagens kamp mot Everton, skriver VG.