Håper tips endelig kan identifisere «Näsingemannen»

Politiet venter fortsatt på at rett person skal se bildet av «Näsingemannens» rekonstruerte ansikt. Først da kan den drepte identifiseres.

Rekonstruksjon av ansiktet til Näsinge-mannen

Finner politiet snart ut hvem «Näsingemannen» er? Ti nye tips gir håp.

Foto: Svensk politi

Det er to år siden levningene av en mann ble funnet på et jorde i Näsinge, i Strömstad kommune. Analysene som er gjort av mannens levninger antyder at han er født rundt 1971, antageligvis utenfor Skandinavia. Mannen var mellom 161 og 171 centimeter høy.

Men ikke noe av dette har ført til at mannens identitet er slått fast. Til slutt fikk den britiske antropologen Caroline Wilkinson i oppdrag å rekonstruere mannens ansikt så godt det lot seg gjøre.

Den oppgaven fikk Wilkinson i april. I august var resultatet klart, og svensk politi gikk ut med et bilde av den døde. Wilkinson selv sier rekonstruksjonen er rundt 70 prosent nøyaktig, og siden bildet ble offentliggjort har svensk politi fått inn ti tips.

– Det er tips fra både Sverige og utlandet, sier kriminalførstebetjent Sten-Rune Timmersjö i Västra Fyrbodal politidistrikt til avisen Bohusläningen.

– Det er tips om spesifikke personer som kan være «Näsingemannen», men de virker ikke akkurat brennhete. Vi skal sjekke tipsene og de personene de gjelder. Men det vil ta tid, spesielt når det gjelder personer i utlandet.

Nærmere ønsker ikke politiet å kommentere tipsene.

Timmersjö sier til Expressen/GT at de hadde håpet å få flere tips, men han har likevel godt håp om at gåten lar seg løse.

– Det handler bare om at riktig person får se bildet, sier Timmersjö.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Negativ til Vister-planer

    Planene om 200 kontorarbeidsplasser ved Vister i Sarpsborg møter motstand fra Østfold fylkeskommune. De har lagt inn innsigelse fordi de mener det strider mot kommuneplanen som sier at arbeidsintensive arbeidsplasser fortrinnsvis skal legges i sentrum. Det planlagte næringsområdet ligger omlag fem kilometer fra Sarpsborg sentrum.


  • Vannlekkasje i Skiptvet

    I Skiptvet blir skoleelever sendt hjem på grunn av en stor vannlekkasje nord for sentrum. Ifølge kommunen må de som nå er uten vann dessverre belage seg på flere timer med tomme kraner. Vestgård skole er av dem som nå står uten vann og hvor elevene derfor sendes hjem, skriver Smaalenenes Avis.