Håkon Wibe-Lund gir seg i Fredrikstad

Fredrikstad-treneren har i dag valgt å fratre som hovedtrener med umiddelbar virkning.

Håkon Wibe-Lund

Håkon Wibe-Lund fratrer fra stillingen som hovedtrener i Fredrikstad Fotballklubb.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Klubben skriver i en pressemelding i formiddag at prosessen rundt trenerens avgang er gjort på en ryddig og ordentlig måte, og at dette har skjedd i en god tone mellom partene.

Wibe-Lund sier til NRK at han vil takke for tiden i FFK.

– Både jeg og styret føler det er på tide å få ny energi inn. Denne klubben er jeg utrolig glad i og den går foran enkeltpersoner, i dette tilfellet meg.

Han forteller videre at han hatt en fin tid i klubben.

– Jeg har møtt utrolig mange flotte mennesker. Jeg har hatt en fin tid sammen med spillerne og teamet mitt. Jeg kommer alltid til å tenke tilbake på denne tiden med gode følelser.

Svak sesongstart

Den 34 år gamle treneren gir seg etter en svært tung start på årets sesong for Fredrikstad. Klubben gikk hardt ut før sesongen og uttalte at målet for sesongen var å rykke direkte opp til eliteserien.

Men etter seks seriekamper står laget fremdeles uten seier. Den dårlige sesongstarten toppet seg i går kveld, da FFK ble sendt ut av cupen av Kvik Halden etter en straffesparkkonkurranse.

Dermed lider Wibe-Lund nøyaktig samme skjebne som hans forgjenger Tom Freddy Aune. Også han valgte å gi seg som hovedtrener i FFK etter å ha blitt sendt ut av cupen av Kvik Halden på straffer.

Allerede etter gårsdagens cupkamp sa styreleder i FFK, Arne Erik Olsen, til NRK at klubben måtte vurdere et trenerskifte.

Assistentene overtar

Jan Tore Ophaug

Jan Tore Ophaug tar over ansvaret for Fredrikstad sammen med Aleksander Olsen inntil ny hovedtrener er på plass.

Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

Jan Tore Ophaug og Aleksander Olsen tar midlertidig over ansvaret som hovedtrenere i FFK. Prosessen med å finne ny hovedtrener starter umiddelbart.

Allerede søndag kommer den neste kampen for Fredrikstad, som skal inn i et tett kampprogram. Da kommer Ranheim på besøk.

Så venter bortekamp mot Sandnes Ulf, hjemmekamp mot Kristiansund og hjemmekamp mot Follo.

Spillerne ble informert om treneravgangen i formiddag.

Wibe-Lund vil nå bruke tiden med familien.

– Jeg har to barn som har blitt FFK-supportere, så vi får fortelle dem at nå skal vi bruke litt mer tid på hverandre, enn på FFK. Det gleder jeg meg selvfølgelig veldig til, sier han til NRK.