NRK Meny
Normal

Innrømmer sex med tvangsinnlagt pasient

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha skaffet seg sex ved å misbruke sin stilling.

Oscar Ihlebæk

Oscar Ihlebæk forsvarer mannen i 30-årene.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Tiltalte nektet straffskyld, men innrømmet i retten i dag at han har hatt samleie med fornærmede.

– Han erkjenner ikke straffskyld slik tiltalen er formulert og han mener han ikke har gjort det han er anklaget for, sier forsvarer Oscar Ihlebæk.

Uenige om omstendighetene

Mannen som er tiltalt er ansatt ved Sykehuset Østfolds avdeling for psykisk helsevern, og er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å ha samleie en kvinnelig tvangsinnlagt pasient på psykiatrisk avdeling.

Tiltalte og kvinnen er imidlertid uenige om omstendighetene. Fornærmede sier at de to hadde samleie hjemme hos mannen, men hevder i tillegg at hun i forkant av dette ble utsatt for overgrep på sykehuset.

Tiltalte hevder at de kun hadde sex hjemme hos han. Begge er enige om at samleiet hjemme hos mannen var frivillig fra begge parter.

Under dagens hovedforhandling ble tiltalte, tiltaltes mor, fornærmede og hennes ektemann samt flere av tiltaltes kollegaer avhørt.

Måtte utsette saken

I Fredrikstad tingrett i dag ble saken avbrutt og utsatt fordi det kom frem nye opplysninger underveis. Tingretten vil ha tak i journaler på kvinnens tidligere historie

– Saken må opplyses best mulig måte. Det de kom nye opplysninger under hovedforhandlingen som sa at en utsettelse, i påvente av å få disse journalene inn, var riktig. Jeg er glad domstolen imøtekom meg i det, sier Ihlebæk.

Journalene skal være på plass i morgen, men saken kommer ikke opp igjen før den 30. mars.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frikjent etter 10 år

    10 år etter at en mann fra Sarpsborg ble dømt til ett års fengsel for voldtektsforsøk er han frikjent, skriver VG Saken ble gjenopptatt i lagmannsretten etter at han anket saken helt til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg og vant fram.

  • Overskudd i Eidsberg

    Eidsberg kommune gikk 30 millioner i pluss på driften i fjor av en samlet omsetning på 900 millioner kroner.

    Ifølge økonomisjef Ståle Rud skyldes overskuddet blant annet merinntekter på drøyt 8 millioner i skatt. Det mener han kommunen ikke uten videre kan regne med i år. forv