NRK Meny
Normal

Innrømmer sex med tvangsinnlagt pasient

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha skaffet seg sex ved å misbruke sin stilling.

Oscar Ihlebæk

Oscar Ihlebæk forsvarer mannen i 30-årene.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Tiltalte nektet straffskyld, men innrømmet i retten i dag at han har hatt samleie med fornærmede.

– Han erkjenner ikke straffskyld slik tiltalen er formulert og han mener han ikke har gjort det han er anklaget for, sier forsvarer Oscar Ihlebæk.

Uenige om omstendighetene

Mannen som er tiltalt er ansatt ved Sykehuset Østfolds avdeling for psykisk helsevern, og er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å ha samleie en kvinnelig tvangsinnlagt pasient på psykiatrisk avdeling.

Tiltalte og kvinnen er imidlertid uenige om omstendighetene. Fornærmede sier at de to hadde samleie hjemme hos mannen, men hevder i tillegg at hun i forkant av dette ble utsatt for overgrep på sykehuset.

Tiltalte hevder at de kun hadde sex hjemme hos han. Begge er enige om at samleiet hjemme hos mannen var frivillig fra begge parter.

Under dagens hovedforhandling ble tiltalte, tiltaltes mor, fornærmede og hennes ektemann samt flere av tiltaltes kollegaer avhørt.

Måtte utsette saken

I Fredrikstad tingrett i dag ble saken avbrutt og utsatt fordi det kom frem nye opplysninger underveis. Tingretten vil ha tak i journaler på kvinnens tidligere historie

– Saken må opplyses best mulig måte. Det de kom nye opplysninger under hovedforhandlingen som sa at en utsettelse, i påvente av å få disse journalene inn, var riktig. Jeg er glad domstolen imøtekom meg i det, sier Ihlebæk.

Journalene skal være på plass i morgen, men saken kommer ikke opp igjen før den 30. mars.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Antonsen skal operere hjernesvulst

  Artisten Marianne Antonsen har fått påvist en hjernesvulst og skal opereres like over nyttår. Ifølge Se og Hør fikk hun sjokkbeskjeden fra legen to dager før hun giftet seg i sommer. – Jeg kjemper nå mitt livs kamp, sier hun til bladet.

 • Bakke kan bli årets trener

  Sarpsborg 08s trener Geir Bakke er en av fem som er nominert til årets trener. De andre er Christian Michelsen (Kristiansund), Kåre Ingebrigtsen (Rosenborg), Lars Bohinen (Sandefjord)
  og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset). Prisen deles ut 27. november.

  Geir Bakke
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix