NRK Meny
Normal

Bilturen til Göteborg kan bli kostbar

Siden nyttår får norske bileiere regning i posten for bompengepasseringer i Göteborg. Disse regningene kan bli mangedoblet dersom de ikke blir betalt i tide.

Trängselskatt Fjällgatan Göteborg

I Göteborg må bilistene betale rushtidsavgift. Norske bileiere får også regning i posten. Dette er anlegget som registrerer biler som passerer i Fjällgatan i Göteborg.

Foto: Transportstyrelsen

Mange nordmenn legger bilturen innom Göteborg i løpet av vår- og sommermånedene, og da kan de forvente at det dukker opp en regning i posten etter noen uker. En enkelt tur inn og ut av sentrum vil kunne medføre avgift på et par-tre svenske tiere i rushtidsavgift.

Purregebyr på 500 kroner

Regningen kommer som en norsk giro og med mulighet til å logge seg på en internettside og betale med kredittkort. Og den regningen er det viktig å betale i tide: Purregebyret er nemlig på 500 svenske kroner. Så Göteborgturen kan bli forholdsvis kostbar dersom du glemmer regningen.

I et par års tid er det blitt krevet inn rushtidsavgift, «trängselskatt», i Göteborg. Fram til nyttår var det bare svenske bileiere som ble belastet med denne avgiften, men fra og med i år må også utlendinger betale.

0 – 22 svenske kroner

Svenske veimyndigheter har fått tilgang på det norske motorvognregisteret for å kunne kreve inn rushtidsavgift fra norske bileiere som har vært innom Göteborg.

Rushtidsavgiften i Göteborg varierer i pris fra 0 til 22 svenske kroner, ettersom når i døgnet man passerer de automatiske bomstasjonene. Mellom klokken 18.30 på kvelden og klokken 06.00 om morgenen er det gratis. I det mest hektiske morgen- og ettermiddagsrushet er prisen 22 kroner.

Purregebyr på "trängselskatt"

Purregebyret for bomavgiften i Göteborg er på 500 kroner.

Foto: Faksimile

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.