NRK Meny
Normal

Gjør endringer etter Vard-kollapsen

FFK vil rydde opp i forsvarsfeilene fra 4-4-kampen i fredagens oppgjør borte mot Stabæk.

FFK Fans

Fredrikstad Fotballklubb møter Stabæk på Nadderud fredag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fungerende hovedtrener i FFK, Håkon Wibe Lund, er nådeløs i kritikken av eget lag etter at de ga bort en 3–1 ledelse på hjemmebane mandag, og ble stående igjen med ett poeng.

– Vi sprekker fullstendig opp, og blir stressa. Det gjør at det blir rom overalt, og i tillegg detter vi ut av posisjoner og gir Vard store og mange muligheter til å få så mange mål som de får. Det takker og bukker de for, selvfølgelig, sier til NRK.no.

Du kan følge Stabæk – Fredrikstad her fra klokken 19.

– Må forbedre oss kraftig

Håkon Wibe Lund foran Elverum-kampen

Fungerende hovedtrener i FFK, Håkon Wibe Lund.

Foto: fredrikstadfk.no

– Vi var veldig godt fornøyd med det vi leverte borte mot Hødd, og førsteomgangen mot Vard. Vi aksepterer ikke at vi skal gå fra å være så solide til at vi blir så håpløse, for å si det rett ut.

Treneren er klar på hva som må forbedres foran Stabæk-kampen.

– Det blir jo å være lojale til den kampplanen vi legger, og holde fokus i 90 minutter i stedet for i 60. Vi krever av oss selv at vi skal forbedre oss kraftig i forhold til det vi viste mot Vard, sier Wibe Lund.

FFK gjør to endringer i startoppstillingen fra forrige kamp. Den unge keeperen Håvar Jensen erstattes av Haraldur Bjørnsson, mens Simen Standerholen må vike for navnebror Simen Rafn på høyrekanten.

Har analysert motstanderen

FFK har møtt Stabæk i både serie og cup tidligere i sesongen, med en seier og ett tap som fasit.

– Det er en motstander som er bra når de får sitt spill til å flyte. Hvis vi er kompakte skal vi få ganske gode overgangsmuligheter på dem, men hvis vi gir bort mye rom så vet vi at de har mange gode spillere som liker både å flytte ball fort og bruke den bra, sier Wibe Lund om fredagens motstander.

Han ønsker ikke å dvele ved at Stabæk tapte sin forrige hjemmekamp 5–1.

– Det viser jo at Stabæk også kan gå på smeller hjemme, men jeg tror først og fremst at vi skal fokusere maks på oss selv. At vi følger det vi er enige om i 90 minutter før vi begynner å tenke på hva alle andre gjør.

– Spennende fremtid

Onsdag ble det valgt et nytt styre i FFK med Arne-Erik Olsen i spissen, og klubben har fått et pusterom fra en langvarig usikkerhet rundt den økonomiske situasjonen.

– Vi har jo blitt informert, jeg har pratet med den nye styrelederen, og har et veldig godt inntrykk av han og det teamet han presenterer rundt seg. Jeg regner jo med at vi setter oss ned i løpet av neste uke og blir enda litt bedre kjent med dem som skal komme inn. Det gleder jeg meg til, sier Wibe Lund.

Han innrømmer at den organisatoriske turbulensen også til en viss grad har påvirket de sportslige prestasjonene.

– Sånn sett ser vi veldig lyst på det, at vi skal få bygget opp noe fra bunnen av med dem som er der nå. Det tar jo vekk noen kilo fra skuldrene. Samtidig vil det ta tid å gjøre dette riktig, men det blir en spennende tid fremover.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.