NRK Meny
Normal

Gikk rundt med seilbåt - to i sjøen

En seilbåt gikk rundt og to personer falt i sjøen i Halden søndag ettermiddag.

Klokken 15.00 fikk hovedredningssentralen for Sør-Norge meldingen om at en seilbåt var i ferd med å synke ved Knivsøya ved Isebakke i Halden. Og at to personer hadde falt i sjøen.

Ved 15.30-tiden hadde imidlertid begge kommet seg opp av sjøen igjen.

Greide å snu båten på rett kjøl

– Seilbåten med de to ombord veltet. Begge falt i sjøen, men den ene greide å snu båten tilbake på rett kjøl, mens den andre raskt ble plukket opp av en båt like ved, sier redningsleder Johan Mannsåker ved hovedredningssentralen til NRK.no.

Begge de to som havnet i sjøen kom fra ulykken uten alvorlige skader.

– De er i god behold og kom ikke til skade, sier Mannsåker, som hadde fryktet mer dramatikk da de første meldingene kom inn.

– De første meldingene hørtes veldig dramatiske ut. Men seilbåten var liten og de befant seg bare omlag 200 meter fra land. Samtidig var det andre båter like ved. Dermed gikk det mye bedre enn hva det kunne gjort, sier Mannsåker.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Det må bevilges mer penger

    -Vi løser ikke problemene på Sykehuset Østfold uten å bruke mer penger. Det sier Arbeiderpartiets Stein-Erik Lauvås. I dag var det møte mellom Østfoldbenken på Stortinget og sykehusets ledelse og tillitsvalgte. Lauvås er enig med flere fra sykehuset i at akuttmottaket må bygges ut. -Det må penger til for å løse den daglige driften, bemanningen må stå i stil til hva slags oppgaver som skal løses og dette er helsestatsrådens ansvar, sier Lauvås.

  • Kun 1 av 3 russebiler besto test

    Kun en av tre russebiler bestod den tekniske kontrollen Statens vegvesen har gjennomført de siste ukene. Russen er flinke til å rette opp mangler, men fortsatt er det mange russebiler på norske veier som ikke er godkjent, sier Linda Botten i Statens vegvesen.