NRK Meny
Normal

Gigantbeslag av doping

Traileren fra det anerkjente transportfirmaet var fullastet med anabole steroider.

Stort dopingbeslag på Svinesund
Foto: Tollvesenet

Klokken 06.00 onsdag morgen kjørte den polskregistrerte semitraileren på rødt ved Svinesund tollsted - for å deklarere lovlig last.

Men det var ikke bare lovlig last i traileren.

Over 100.000 tabletter

- Det er ikke alltid at trailere som skal deklarere last blir undersøkt, men i dette tilfellet valgte tolltjenestemennene å ta en gjennomgang, forteller Per Solbjerg, seksjonssjef ved Tollregion Øst-Norge.

 Og blant den lovlige lasten i traileren fra det anerkjente transportfirmaet, ble det funnet 100.000 dopingtabletter og 4.220 ampuller med anabole steroider.

- Dette er et veldig stort beslag, og det største dopingbeslaget så langt i år, sier Solbjerg.  

Sjåføren av traileren var en polsk statsborger i slutten av 20-årene.

Ber om varetekt for begge

Politiet har etter intens etterforskning, også klart å avdekke mottakerleddet for dopingen, en nordmann som i går ble pågrepet i Follo.

Både polakken og nordmannen framstilles i dag for fire ukers varetekstfengsling.

- Bekymringsfullt

Spesialrådgiver i Antidoping Norge Andreas Høistad mener det er bekymringsfullt at så store partier med dopingpreparater kommer inn i Norge.

- For det betyr jo også at det er et marked for dette, sier han.

Dette er det andre rekordbeslaget av doping på kort tid i Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet måtte dempe feststøy

    Flere fester i distriktet har skapt så mye støy i natt at politiet ble nødt til å be festdeltakerne om å dempe seg. Både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden har politiet oppsøkt private adresser for å dempe støyen. I tillegg ble over 20 personer sendt hjem fra sentrum i de tre byene.

  • Moss rotet bort seieren

    Det er nå fem poeng som skiller mellom serieleder Moss og Ørn Horten på andreplass i 3. divisjon, etter at mossingene kun klarte 2-2 hjemme mot Vestfossen lørdag. Gjestene utliknet seks minutter før full tid. Kvik Halden på tredjeplass møter Strømsgodset 2 på mandag. Det gjenstår fire serierunder i divisjonen.