NRK Meny
Normal

Gaupa får leve ett år til

Gaupa har gjemt seg godt. Statens naturoppsyn har ikke klart å dokumentere mange nok til å gi jakten grønt lys.

Gaupe

Illustrasjon.

Foto: Per Jarle Heggdalsvik / NRK

Dårlige sporingsforhold har gjort det vanskelig å dokumentere at det lever minst seks gaupefamilier på østlandet skriver Rakkestad Avis

Hele østlandet

Derfor er årets jakt avlyst i region 4, som omfatter Østfold, Oslo og deler av Akershus. Derimot ser det lyst ut for neste år, forteller rovviltansvarlig i Statens Naturoppsyn, Jan Lie til avisen. Til tross for dårlige sporingsforhold er fem familier allerede registrert i området i år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om å slippe ut av fengsel

    25-åringen fra Østfold som drepte kjæresten Alexandra på en hytte på Flå i fjor, ber om å få slippe ut av varetekt mens han venter på at ankesaken skal komme opp i retten. Det skriver Dagbladet. Mannen ble dømt til 13 og et halvt år i fengsel i mars, men anket dommen. Ankesaken skal opp i november, og han har bedt om å få bo hos besteforeldrene sine frem til saken skal opp igjen.

  • Vannlekkasje funnet i Hobøl

    Lekkasjen på hovedvannledningen i Hobøl er funnet og det er bare noen få husstander som ikke har vann. Det sier Christine Strømsæther, daglig leder ved Hobøl vannverk SA. På morgenen i dag var store deler av nordre Hobøl uten vann.