NRK Meny
Normal

Forbrytelser i kø etter Gatebil

Kjeltringene har boltret seg under Gatebil i Rakkestad. Det viser bunken med saker politiet i Rakkestad har på pulten.

Gatebil
Foto: Anders Winlund

Gatebil i Rakkestad trakk nærmere 40.000 mennesker. Nå ligger noe av resultatet hos politiet i Rakkestad. En bunke med 58 saker som skal etterforskes.

– Få spor

Atle Morset, førstebetjent ved Rakkestad lensmannskontor, har litt å ta tak i.

– Ja, her ser du 58 saker som ligger og venter, sier han og peker på bunken. På en lapp har han notert hva kontoret hans skal etterforske i tiden som kommer.

Det er anmeldt fire skadeverk, vi har 13 ordensforstyrrelser, vi har fire voldssaker, en sak hvor det er vold mot offentlig tjenestemann, en voldtekt der gjerningsmannen er pågrepet, vi har en narko-sak, 12 promillekjøringer-saker.

– I flere av sakene er det få spor etter gjerningsmannen, sier førstebetjenten.

Morset sier til NRK at det kan bli vanskelig å etterforske alle sakene, men lover å prioritere dem til tross for dårlige ressurser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.