NRK Meny
Normal

Forbrytelser i kø etter Gatebil

Kjeltringene har boltret seg under Gatebil i Rakkestad. Det viser bunken med saker politiet i Rakkestad har på pulten.

Gatebil
Foto: Anders Winlund

Gatebil i Rakkestad trakk nærmere 40.000 mennesker. Nå ligger noe av resultatet hos politiet i Rakkestad. En bunke med 58 saker som skal etterforskes.

– Få spor

Atle Morset, førstebetjent ved Rakkestad lensmannskontor, har litt å ta tak i.

– Ja, her ser du 58 saker som ligger og venter, sier han og peker på bunken. På en lapp har han notert hva kontoret hans skal etterforske i tiden som kommer.

Det er anmeldt fire skadeverk, vi har 13 ordensforstyrrelser, vi har fire voldssaker, en sak hvor det er vold mot offentlig tjenestemann, en voldtekt der gjerningsmannen er pågrepet, vi har en narko-sak, 12 promillekjøringer-saker.

– I flere av sakene er det få spor etter gjerningsmannen, sier førstebetjenten.

Morset sier til NRK at det kan bli vanskelig å etterforske alle sakene, men lover å prioritere dem til tross for dårlige ressurser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.

  • Dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.